Problem with achievements menu in-game

Get community help for technical problems

Moderators: bert_the_turtle, jelco

Ghadzoeux
level0
Posts: 5
Joined: Wed Oct 15, 2008 4:21 pm
Contact:

Problem with achievements menu in-game

Postby Ghadzoeux » Wed Oct 15, 2008 5:17 pm

Hello,

I have the steam version of Multiwinia and since latest patch, each time I try to enter the achievements menu, I get a Windows error message "Failed to load texture Genocide" and the game crashes back to Windows.

On XP SP3 up to date, GeForce 9600GT, 2Gb Ram, Core 2 Duo E6300.
User avatar
bert_the_turtle
level5
level5
Posts: 4795
Joined: Fri Oct 13, 2006 6:11 pm
Location: Cologne
Contact:

Postby bert_the_turtle » Wed Oct 15, 2008 6:03 pm

Confirmed. Adding Genocide.bmp to the textures folder does not help, and that's as far as my fixing attempts went; I coudn't find any other achievement textures. So don't press the Acievements menu entry :)
Ghadzoeux
level0
Posts: 5
Joined: Wed Oct 15, 2008 4:21 pm
Contact:

Postby Ghadzoeux » Wed Oct 15, 2008 6:17 pm

I have this in the blackbox.txt :

=========================
= BLACK BOX REPORT =
=========================

Multiwinia steam.1.1.0 built Oct 14 2008
Date 18:14, 15/10/2008

ERROR : 'Failed to load texture Genocide'

=========================
= STACKTRACE =
=========================

retAddress = 0041CA7B
retAddress = 00060801
TidiusFF
level0
Posts: 3
Joined: Fri Aug 29, 2008 1:02 pm

Postby TidiusFF » Wed Oct 15, 2008 7:48 pm

It happend to me too one time. The second time, the menu works perfectly...
User avatar
ynbniar
level5
level5
Posts: 2028
Joined: Wed Nov 08, 2006 10:36 pm
Location: Home again...

Postby ynbniar » Thu Oct 16, 2008 10:15 am

TidiusFF wrote:It happend to me too one time. The second time, the menu works perfectly...


Confirmed...only happens the first time...works every time after that.

Also...

Hoarder and Dominator icons appear to be different from STEAM.
Hoarder is a big "A" and Dominator is a turret. In STEAM they are statues and spawn respectively.
elDiablo
level5
level5
Posts: 3111
Joined: Thu Mar 14, 2002 12:23 pm
Location: London, UK

Postby elDiablo » Thu Oct 16, 2008 10:38 am

This is caused by the steam cache file for Multiwinia stuffs not having downloaded the file yet. It's a bit of bad code on my part as I should wait until the steam API signals that the image is ready, but (strangely enough), it never happened while I was testing =/

Sorry about this, it shall be fixed!
We dont stop playing cos we get old... We get old cos we stop playing.
User avatar
The GoldFish
level5
level5
Posts: 3961
Joined: Fri Mar 01, 2002 9:01 pm
Location: Bowl / South UK
Contact:

Postby The GoldFish » Thu Oct 16, 2008 2:18 pm

I'm not trying to say it's not that, but I mean, the error seems odd to be because, well, here's a similar error from Darwinia;

Code: Select all

ERROR   : 'Failed to load texture textures/clouds.bmp'


On that you can see a path and a file extention. Try putting a file called "Genocide" in the data folder, those people whom can check. Anyway, JUST SEEMS ODD TO ME is all!
-- The GoldFish - member of former GIT and commander in chief of GALLAHAD. You could have done something, but it's been fixed. The end. Also, play bestgameever!
elDiablo
level5
level5
Posts: 3111
Joined: Thu Mar 14, 2002 12:23 pm
Location: London, UK

Postby elDiablo » Thu Oct 16, 2008 2:32 pm

I'm not sure how much I can say about the Steam API (as I really don't know what's public knowledge, and nor do I have time to check really :(), but this is definitely the problem. The error occurs as the texture isn't found in our resource system. And it's not found in the resource system due to the Steam caching of achievement images. It is completely my fault for putting a check in the wrong place, and will be fixed in the next patch.
We dont stop playing cos we get old... We get old cos we stop playing.
fredthedeadhead
level1
level1
Posts: 49
Joined: Sun Sep 24, 2006 7:09 pm

Postby fredthedeadhead » Thu Oct 16, 2008 8:32 pm

This still isn't working for me, even after I've opened it more than once. The Genocide texture keeps failing to load..

Code: Select all

=========================
=   BLACK BOX REPORT    =
=========================

Multiwinia steam.1.1.0 built Oct 14 2008
Date 20:28, 16/10/2008

ERROR : 'Failed to load texture Genocide'

=========================
=      STACKTRACE       =
=========================

retAddress = 0041CA7B
retAddress = 00060011
RabidZombie
level5
level5
Posts: 2414
Joined: Fri Nov 18, 2005 10:09 pm

Postby RabidZombie » Thu Oct 16, 2008 8:40 pm

Have you tried verifying Multiwinia's GCFs?

(Right click game in games list>Properties>Local Files>Verify Integrity)
fredthedeadhead
level1
level1
Posts: 49
Joined: Sun Sep 24, 2006 7:09 pm

Postby fredthedeadhead » Thu Oct 16, 2008 8:44 pm

RabidZombie wrote:Have you tried verifying Multiwinia's GCFs?

(Right click game in games list>Properties>Local Files>Verify Integrity)


It still crashes, same Genocide texture.
elDiablo
level5
level5
Posts: 3111
Joined: Thu Mar 14, 2002 12:23 pm
Location: London, UK

Postby elDiablo » Fri Oct 17, 2008 11:18 am

Are you running under Vista as a non-administrator account? bert seems to get constant crashes with this under these conditions, even after reinstalling...
We dont stop playing cos we get old... We get old cos we stop playing.
User avatar
bert_the_turtle
level5
level5
Posts: 4795
Joined: Fri Oct 13, 2006 6:11 pm
Location: Cologne
Contact:

Postby bert_the_turtle » Fri Oct 17, 2008 12:16 pm

Except that I'm on XP, not Vista.
elDiablo
level5
level5
Posts: 3111
Joined: Thu Mar 14, 2002 12:23 pm
Location: London, UK

Postby elDiablo » Fri Oct 17, 2008 12:18 pm

Well fine then! Be like that!
We dont stop playing cos we get old... We get old cos we stop playing.
fredthedeadhead
level1
level1
Posts: 49
Joined: Sun Sep 24, 2006 7:09 pm

Postby fredthedeadhead » Fri Oct 17, 2008 3:15 pm

I'm on Windows XP Pro, on an administrator account.

Return to “Windows Troubleshooting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests