no medium found??

Problems with the Linux version of Darwinia

Moderators: bert_the_turtle, jelco, Chris, andy, John

desiv
level0
Posts: 5
Joined: Sat Sep 01, 2007 8:53 pm

no medium found??

Postby desiv » Sat Sep 01, 2007 9:01 pm

OK, I have the Darwinia CD. I have installed it and can run it with WINE (no sound) or Cedega (with sound, but locks up when I hit escape..).
However, I am running Linux.

So I download the linux installer. 1.30. And I run it.

It keeps giving me a mount error, no medium found.

Is there a special mount location I need to use? Something about the disc? it's an Original Darwinia Disc, and it says Cinemaware Marquee on it.
Will the installer only work with a certain disc?

Thanx,

desiv
User avatar
shinygerbil
level5
level5
Posts: 4667
Joined: Wed Dec 22, 2004 10:14 pm
Location: Out, finding my own food. Also, doing the shinyBonsai Manoeuvre(tm)
Contact:

Postby shinygerbil » Sat Sep 01, 2007 11:12 pm

Umm, any one without Cinemaware Marquee on it would have worked. :(

As far as I know, all it wants are the files "main.dat" and "sounds.dat" from the original CD.

There should be an option just to install the Darwinia client without the CD files - and then, unfortunately, you're gonna have to take the "main.dat" and "sounds.dat" from your Wine install. Unless, of course, you can find them on the Cinemaware version's CD.

Either way, they need to go into a folder called:

<darwinia install dir>/lib

So, for myself, it would be:

/usr/local/games/darwinia/lib/main.dat
/usr/local/games/darwinia/lib/sounds.dat

...and that should work fine. :)
Here is my signature. Make of it what you will.
Image
desiv
level0
Posts: 5
Joined: Sat Sep 01, 2007 8:53 pm

Postby desiv » Sat Sep 01, 2007 11:40 pm

Thanx!
Don't know how I missed the "Don't copy Data files" option. :-)
That did it.

Works great.

desiv

Return to “Linux Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests