CPU difficulty - Sorry if asked before

General discussion about Defcon

Moderator: Defcon moderators

User avatar
kikinchaz
level2
level2
Posts: 125
Joined: Thu Sep 14, 2006 9:58 pm
Location: UK
Contact:

CPU difficulty - Sorry if asked before

Postby kikinchaz » Fri Sep 22, 2006 5:49 pm

Hey there,

I was wondering if it is possible to change the CPU difficulty in the game? I was wondering for playing cooperative games with friends if we could start off easy then build up the difficulty to make it more interesting in later games.

ChaZ
User avatar
svack
level1
level1
Posts: 54
Joined: Mon Jul 10, 2006 2:40 pm
Location: Brighton, Biatch
Contact:

Postby svack » Fri Sep 22, 2006 6:15 pm

Im pretty sure that it has been asked before, but there was no answewr due to the NDA
User avatar
Montyphy
level5
level5
Posts: 6745
Joined: Tue Apr 19, 2005 2:28 pm
Location: London, England

Postby Montyphy » Fri Sep 22, 2006 6:16 pm

Read the manual
Uplink help: Check out the Guide or FAQ.
Latest Uplink patch is v1.55.
User avatar
kikinchaz
level2
level2
Posts: 125
Joined: Thu Sep 14, 2006 9:58 pm
Location: UK
Contact:

Postby kikinchaz » Fri Sep 22, 2006 6:20 pm

Ah cheers sorry bout that guys. Ill give it a read now
User avatar
svack
level1
level1
Posts: 54
Joined: Mon Jul 10, 2006 2:40 pm
Location: Brighton, Biatch
Contact:

Postby svack » Fri Sep 22, 2006 6:22 pm

I suppose I should RTFM! :oops: :P
User avatar
kikinchaz
level2
level2
Posts: 125
Joined: Thu Sep 14, 2006 9:58 pm
Location: UK
Contact:

Postby kikinchaz » Fri Sep 22, 2006 6:25 pm

It seems you cant change the difficulty of the CPU. Theres nothing about it in the manual. Well that sucks majorly :( Gah
User avatar
svack
level1
level1
Posts: 54
Joined: Mon Jul 10, 2006 2:40 pm
Location: Brighton, Biatch
Contact:

Postby svack » Fri Sep 22, 2006 6:29 pm

I wouldn't say that, it does seem that each game is highly customizable (<--spelling?)

Scaleable AI is a high possibility
jrbreen
level2
level2
Posts: 134
Joined: Mon Sep 04, 2006 7:15 pm
Location: SOS Brigade Strategic HQ

Postby jrbreen » Fri Sep 22, 2006 6:32 pm

Don't forget about AI personalities. There may not be difficulty selection, but you might be able to choose between aggressive and defensive AIs.
User avatar
svack
level1
level1
Posts: 54
Joined: Mon Jul 10, 2006 2:40 pm
Location: Brighton, Biatch
Contact:

Postby svack » Fri Sep 22, 2006 6:40 pm

yeah, sounds very defcon, would make an interesting game to put in a few AI players with mixed personalities
User avatar
Montyphy
level5
level5
Posts: 6745
Joined: Tue Apr 19, 2005 2:28 pm
Location: London, England

Postby Montyphy » Fri Sep 22, 2006 6:43 pm

Like I said before, read the manual.
Uplink help: Check out the Guide or FAQ.

Latest Uplink patch is v1.55.
User avatar
svack
level1
level1
Posts: 54
Joined: Mon Jul 10, 2006 2:40 pm
Location: Brighton, Biatch
Contact:

Postby svack » Fri Sep 22, 2006 6:46 pm

I would have a look, but I cant get onto the manual here at work, the steam site is blocked, any other links to it?
User avatar
kikinchaz
level2
level2
Posts: 125
Joined: Thu Sep 14, 2006 9:58 pm
Location: UK
Contact:

Postby kikinchaz » Fri Sep 22, 2006 6:46 pm

Ahh i really hope so. My friend who just got the leaked one to test it out says he cant see an option to change the difficulty of bots. But at least its finally convinced him to buy it :)

ChaZ
User avatar
Avenged
level2
level2
Posts: 139
Joined: Sat Jul 29, 2006 2:35 pm
Location: Over there.......

Postby Avenged » Fri Sep 22, 2006 6:55 pm

LOL you mean you have the pirate version and will be buying the game anyway but you cannot see anything in the options to change the AI difficult. Sneaky post that, i like it :wink:
User avatar
Montyphy
level5
level5
Posts: 6745
Joined: Tue Apr 19, 2005 2:28 pm
Location: London, England

Postby Montyphy » Fri Sep 22, 2006 6:56 pm

Defcon manual (mirror)


BTW, kikinchaz you should really stop advertising you and your friends pirating activties on a public forum.
Uplink help: Check out the Guide or FAQ.

Latest Uplink patch is v1.55.
User avatar
kikinchaz
level2
level2
Posts: 125
Joined: Thu Sep 14, 2006 9:58 pm
Location: UK
Contact:

Postby kikinchaz » Fri Sep 22, 2006 7:04 pm

Avenged wrote:LOL you mean you have the pirate version and will be buying the game anyway but you cannot see anything in the options to change the AI difficult. Sneaky post that, i like it :wink:


No lol im waiting til friday, I can resist the temptation.

Well if the pirated version has got my friend to purchase the game personally i see it as a good thing. As well as bringing in money for IV, Im glad i have someone i know to nuke the hell out of on the 29th.

ChaZ

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest