>Mod Suggestion

Discussion about Mods for Prison Architect

Moderator: NBJeff

Midget69771
level0
Posts: 8
Joined: Fri Jul 15, 2016 4:31 pm

>Mod Suggestion

Postby Midget69771 » Fri Jul 15, 2016 4:35 pm

Hi guys, in prison architect, building lots of the same room can be very tedious and boring. So if anyone is good at creating mods, can you create a mod for customisable quick build or make it possible to create your own quick build options so that mass production of your own rooms could be simple and easy.

Thank you
yuk
level2
level2
Posts: 172
Joined: Fri May 20, 2016 5:47 pm

Re: >Mod Suggestion

Postby yuk » Sat Jul 16, 2016 8:47 am

That would be awesome! I hate the layout of the office, who would have their back facing the door in a prison?!
Midget69771
level0
Posts: 8
Joined: Fri Jul 15, 2016 4:31 pm

Re: >Mod Suggestion

Postby Midget69771 » Sat Jul 16, 2016 11:59 am

Yuk, I have read a lot of your mod request and there all really good ideas.

Is it possible if you could explain the clone tool for me as mine doesn't work. I dont know if it's my game or the game itself or whether im using it wrong.
yuk
level2
level2
Posts: 172
Joined: Fri May 20, 2016 5:47 pm

Re: >Mod Suggestion

Postby yuk » Sat Jul 16, 2016 7:10 pm

Use the right mouse button to click and drag the area you want to clone, then it will show in a green box and you can go place it where it's needed :D.
Midget69771
level0
Posts: 8
Joined: Fri Jul 15, 2016 4:31 pm

Re: >Mod Suggestion

Postby Midget69771 » Sun Jul 17, 2016 9:21 am

Ah thank you very much I was using left mouse button now I feel like an idiot. Much appreciated dude. Also could you tell me how to sell objects I am not using please?
yuk
level2
level2
Posts: 172
Joined: Fri May 20, 2016 5:47 pm

Re: >Mod Suggestion

Postby yuk » Mon Jul 18, 2016 8:06 am

Click on them and then click sell in the little popup to the right....or if there is none click dismantle to send to storage (recommended) or dump to throw away. There's a dismantle object button in the objects thing but it will dismantle everything it clicks...if you have a shower with a drain and a radiator and click that square all 3 of them will be dismantled...if you click one of them with your mouse and hit dismantle it will only do that one.
Wyxe
level1
level1
Posts: 22
Joined: Fri Jun 17, 2016 9:54 pm
Contact:

Re: >Mod Suggestion

Postby Wyxe » Mon Jul 18, 2016 6:13 pm

My mod, Prison Architect Plus, has added a few quick builds including a Better Office, aptly named. I currently have planned 1 more quick build, the canteen, but after that I have no more ideas. I can add more, but nothing too big. Any specific ideas?
Midget69771
level0
Posts: 8
Joined: Fri Jul 15, 2016 4:31 pm

Re: >Mod Suggestion

Postby Midget69771 » Tue Jul 19, 2016 4:25 pm

I dont suppose you you call this big mate but what about create-your-own-quick build if you know what I mean or maybe an option to be able to change what the default quick build options look like? If these Ideas are too big just let me know and I will think of some more!

Oh and thank you Yuk much appreciated dude!
Wyxe
level1
level1
Posts: 22
Joined: Fri Jun 17, 2016 9:54 pm
Contact:

Re: >Mod Suggestion

Postby Wyxe » Tue Jul 19, 2016 7:17 pm

There's already a thing like that called the clone tool. I don't know what else you want from it, except for maybe making and saving quickbuilds in game but I can't do that.

I meant to say that I can add quickbuilds to the game, and as long as they don't have 50 objects inside I could do it. Only reason why it has to be somewhat small is because I have to manually place each object in the text document and I have to manually tell it where to be placed and what direction to face.
yuk
level2
level2
Posts: 172
Joined: Fri May 20, 2016 5:47 pm

Re: >Mod Suggestion

Postby yuk » Wed Jul 20, 2016 3:07 am

Clone tool can't be rotated and requires the thing to exist first....so it's not very "quick build" is it? lol
Wyxe
level1
level1
Posts: 22
Joined: Fri Jun 17, 2016 9:54 pm
Contact:

Re: >Mod Suggestion

Postby Wyxe » Wed Jul 20, 2016 6:03 am

You have a point, but it's much faster than making everything manually.
yuk
level2
level2
Posts: 172
Joined: Fri May 20, 2016 5:47 pm

Re: >Mod Suggestion

Postby yuk » Wed Jul 20, 2016 8:11 am

But if you do like me and make rows of stuff then you end up having to make a version facing every side to have one on each side of a corridor lol. Makes it annoying. Wish I could rotate!
Midget69771
level0
Posts: 8
Joined: Fri Jul 15, 2016 4:31 pm

Re: >Mod Suggestion

Postby Midget69771 » Fri Jul 22, 2016 11:56 am

To be able to save already made buildings as a quick build option would be good but it can't be done however would it be possible wyxe if you could make cloned buildings rotatable?
Wyxe
level1
level1
Posts: 22
Joined: Fri Jun 17, 2016 9:54 pm
Contact:

Re: >Mod Suggestion

Postby Wyxe » Mon Aug 01, 2016 6:51 pm

I won't be able to do that, but I'm sure it's possible to someone who can dig deep in the code.

Return to “Modding”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests