Page 1 of 1

Weird lag problem - heartbeat like lag

Posted: Sat Feb 16, 2008 12:50 am
by --gabe
Hey guys, hope you can help me with the following problem. I recently bought Defcon and when I'm ingame there are short lags about 1-2 times a second.
My system:
GeForce 8800GT (FW169.21)
AMD Athlon 64 X2 5000+
2 GB of Corsair DDR2 RAM
ECS 6100SM-M Mainboard
DX 9.0c
Win XP Pro SP2
This might help:
Image

If there is anything else you need, just tell me!

Thank you,
--gabe

Posted: Sat Feb 16, 2008 1:01 am
by Pox
What graphics drivers are you running?
Do you have the latest patch for defcon?

Posted: Sat Feb 16, 2008 3:39 pm
by --gabe
as i said, forceware 169.21

and im playin the game over steam, doesnt that mean it updates automatically?

Posted: Sat Feb 16, 2008 4:57 pm
by frenchfrog
Did you try changing the affinity of the process in Task Manager to 0?

Posted: Sat Feb 16, 2008 6:14 pm
by --gabe
is that the priority? and if it is, which level would that be, the highest or the lowest?

Posted: Sat Feb 16, 2008 6:46 pm
by shinygerbil
No, the affinity, like he said. You have a dual core processor, right? Well Defcon sometimes has trouble with dual core processors. So set the affinity to 0 - meaning it will run on a single core only (I believe). This may help you. :)

Posted: Sat Feb 16, 2008 8:54 pm
by --gabe
unfortunatly that didnt help. by the way, when assigned to both cores, the cpu usage of defcon is at approx 80-100%, when assigned to one of the two cores its just 40-60% on one core (not the total system)

EDIT: k, well it seems to have to do something with other programs which interrupt defcon. setting the priority on "real time" reduces the lag well

Posted: Mon Mar 17, 2008 7:39 am
by Azati Prime
I get that problem in some other games occasionally. Sometimes it's not a problem at all while other times my frame rate bobs up and down making it unplayable. Not sure what causes it.