Patch 1.31 wont run in linux

Discussions on Nakatomi

Moderators: bert_the_turtle, jelco, Chris, Icepick, Rkiver, Punisher Bass

Edward Metcalfe
level0
Posts: 4
Joined: Tue Jan 06, 2004 1:05 pm
Location: Kalgoorlie

Postby Edward Metcalfe » Thu Jan 08, 2004 5:14 am

When i run uplink 1.31 on Red hat linux 8.0
It just does this and dont run the game:
=============================
=                                               =
=        U P L I N K                       =
=                                               =
=        Version 1.31                     =
=     - R E L E A S E -                 =
=                                              =
=============================

Version 1.3 (RELEASE)
Compiled on Aug 31 2002 at 19:38:06
(code-C)(code-M)(code-T)

Can you help please

(Edited by Edward Metcalfe at 4:15 am on Jan. 8, 2004)
ssjeek
level0
Posts: 3
Joined: Thu Jan 08, 2004 7:23 pm

Postby ssjeek » Thu Jan 08, 2004 7:23 pm

Having the same problem
The demo works fine however :)

here is the output of the debug file

===============================================
NEW GAME     18:56, 8/1/2004
===============================================
Version : 1.31
RELEASE
Linux Build
Version 1.31 (RELEASE)
Compiled on Sep  9 2002 at 17:35:40
(code-C)(code-M)(code-T)
Loading uplink options from /home/nutz/.uplink/options...success

Successfully loaded data archive data.dat
Successfully loaded data archive graphics.dat
Successfully loaded data archive loading.dat
Successfully loaded data archive sounds.dat
Successfully loaded data archive music.dat
Successfully loaded data archive fonts.dat
Successfully loaded data archive patch.dat

An Uplink Assertion Failure has occured
=======================================
Condition : file
Location  : uplink.cpp, line 424
============== B E G I N  C O R E  D U M P =================
retAddress = 0x8051b95
retAddress = 0x80c87ab
retAddress = 0x80c8094
retAddress = 0x80c8063
retAddress = 0x4018e798
retAddress = (nil)
============== E N D  C O R E  D U M P =====================
Edward Metcalfe
level0
Posts: 4
Joined: Tue Jan 06, 2004 1:05 pm
Location: Kalgoorlie

Postby Edward Metcalfe » Fri Jan 09, 2004 7:45 am

Hi it is me again,
do you know what that means?
ssjeek
level0
Posts: 3
Joined: Thu Jan 08, 2004 7:23 pm

Postby ssjeek » Fri Jan 09, 2004 1:59 pm

No idea at all :(

the stupid thing is the demo works perfect
only the full game is refusing to work ;(
ssjeek
level0
Posts: 3
Joined: Thu Jan 08, 2004 7:23 pm

Postby ssjeek » Fri Jan 09, 2004 7:28 pm

I found the error :D

it turned out that mc was not unpacking uplink.zip correctly
after I unpacked the file with unzip it worked fine :)
(world.dat was missing if I unpacked the file with mc)
Edward Metcalfe
level0
Posts: 4
Joined: Tue Jan 06, 2004 1:05 pm
Location: Kalgoorlie

Postby Edward Metcalfe » Sat Jan 10, 2004 1:58 am

But i dont use windows i use Redhat linux 8
Katana Steel
level2
level2
Posts: 131
Joined: Tue Sep 30, 2003 12:12 pm
Contact:

Postby Katana Steel » Tue Jan 13, 2004 3:02 pm

mc is Midnight Commander, run'ed from xterm/rxvt or what ever you use.

I think I read some thing a'bout the issuses with RH 6(+)
but I can't remember, try reading the patch.txt file or the readme file for linux

just being sure, you do use XWindows(KDE/Gnome) right?
-- as life grows older, I gain experience
Katana Steel
level2
level2
Posts: 131
Joined: Tue Sep 30, 2003 12:12 pm
Contact:

Postby Katana Steel » Wed Jan 14, 2004 9:01 am

I've looked a bit around for the info I was talking about,
and I've found it here, this is where the latest patch for
the game is and there is a patch to fix the RedHat 8
startup crash.
-- as life grows older, I gain experience
Edward Metcalfe
level0
Posts: 4
Joined: Tue Jan 06, 2004 1:05 pm
Location: Kalgoorlie

Postby Edward Metcalfe » Tue Jan 27, 2004 6:17 am

i got it but it did not work
Stewsburntmonkey
level5
level5
Posts: 11553
Joined: Wed Jul 10, 2002 7:44 pm
Location: Nashville, TN
Contact:

Postby Stewsburntmonkey » Tue Jan 27, 2004 6:29 am

You should probably check the video and sound drivers on they system and make sure they are uptodate.  Also if you could give your system specs (Linux distro, video card, etc) it might help the troubleshooting.  :)  
Katana Steel
level2
level2
Posts: 131
Joined: Tue Sep 30, 2003 12:12 pm
Contact:

Postby Katana Steel » Tue Jan 27, 2004 5:29 pm

Stew: the Linux Distro he is using is: RedHat 8 ;)

(written on page 1)

But yes, more info about the system would be a lot more helpful :)
-- as life grows older, I gain experience
Stewsburntmonkey
level5
level5
Posts: 11553
Joined: Wed Jul 10, 2002 7:44 pm
Location: Nashville, TN
Contact:

Postby Stewsburntmonkey » Tue Jan 27, 2004 6:25 pm

Heh, I saw it in the first post but then I totally miss read this bit:

"But i dont use windows i use Redhat linux 8"

Thinking it said:

"But i dont use Redhat linux 8"

Thats what I get for not going to sleep.  :)
User avatar
Miah
level5
level5
Posts: 3155
Joined: Mon Oct 13, 2003 7:28 pm
Contact:

Postby Miah » Wed Jan 28, 2004 6:49 am

heh, sleep some time, stews...

(he says this when he has class in <6 hours...)

Return to “The Latest Patch”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest