Avoid paying a fine?

Discussion on the full game [spoilers]

Moderators: bert_the_turtle, jelco, Chris, Icepick, Rkiver, Punisher Bass

Chishi
level1
level1
Posts: 52
Joined: Mon Dec 11, 2006 2:01 am
Location: Where I am needed

Avoid paying a fine?

Postby Chishi » Mon Dec 11, 2006 2:05 am

Ok, so i got busted recently and had to start over (again, bad habit of mine)... Got a mission to a file server that traced a bit faster than most, and now one of these damn companies wants me to cough up 1000 credits, I know that it is next to nothing, but I love being an evil bastard cheapass... Is there any way to avoid paying this measly 1000 credits, without being thrown in jail?

(global criminal database hack? Or can I just delete all the logs on the server that caught me?)


I'm just not sure if deleting my record, or removing all the evidence the corporation has, is enough in this game :P
User avatar
frenchfrog
level5
level5
Posts: 2572
Joined: Sun Sep 22, 2002 7:11 pm
Location: Quebec

Postby frenchfrog » Mon Dec 11, 2006 4:22 pm

Once you are caught, deleting the logs is useless.

I guess you could pay the fee, reply to the mission, and then hack the bank to get your money back plus some extra.
The Ultimate Uplink Guide (for any question on Uplink)
Latest Uplink Patch
HaloNothing
level2
level2
Posts: 80
Joined: Thu Nov 30, 2006 3:55 am
Contact:

Postby HaloNothing » Sat Dec 23, 2006 7:01 am

What frenchfrog said is really the way to go not paying fines is a great way to get disavowed in a hurry... I dont think gateway nuke would stop that...

--though it may, I have never tried it...--

It IS just easyier to hack the bank.
User avatar
KingAl
level5
level5
Posts: 4138
Joined: Sun Sep 10, 2006 7:42 am

Postby KingAl » Sat Dec 23, 2006 7:04 am

Seriously, once you successfully bank hack, any money you lost in the past through fines is negligible. Just deal with it, do a couple of extra missions. Also, it can be a good idea to get the gateway with the radio transmitter - you can build up your funds while worrying less about being traced and disavowed.
User avatar
Montyphy
level5
level5
Posts: 6745
Joined: Tue Apr 19, 2005 2:28 pm
Location: London, England

Postby Montyphy » Sat Dec 23, 2006 7:07 am

KingAl wrote:Also, it can be a good idea to get the gateway with the radio transmitter - you can build up your funds while worrying less about being traced and disavowed.


That was fixed?
Uplink help: Check out the Guide or FAQ.
Latest Uplink patch is v1.55.
HaloNothing
level2
level2
Posts: 80
Joined: Thu Nov 30, 2006 3:55 am
Contact:

Postby HaloNothing » Sat Dec 23, 2006 7:23 am

YEAH!! Was it ever fixed? That "feature" has not worked in... God knows how long...
User avatar
KingAl
level5
level5
Posts: 4138
Joined: Sun Sep 10, 2006 7:42 am

Postby KingAl » Sat Dec 23, 2006 7:49 am

It doesn't work? Heh. I never got caught when I used it, so I suppose I assumed that it worked.
HaloNothing
level2
level2
Posts: 80
Joined: Thu Nov 30, 2006 3:55 am
Contact:

Postby HaloNothing » Sat Dec 23, 2006 2:44 pm

what version are you running?
User avatar
KingAl
level5
level5
Posts: 4138
Joined: Sun Sep 10, 2006 7:42 am

Postby KingAl » Sat Dec 23, 2006 2:52 pm

1.43, I believe.
HaloNothing
level2
level2
Posts: 80
Joined: Thu Nov 30, 2006 3:55 am
Contact:

Postby HaloNothing » Sat Dec 23, 2006 2:57 pm

hmmmm... I have not tried it in a while thanks maybe it's been fixed after all... :D
User avatar
ScareyedHawk
level5
level5
Posts: 1154
Joined: Wed Sep 17, 2003 10:14 pm
Location: Västerås, Sweden
Contact:

Postby ScareyedHawk » Sat Dec 23, 2006 3:11 pm

The radio transmitter gateway's feature was disabled years ago.
I *think* it was patch 1.2.
User avatar
Montyphy
level5
level5
Posts: 6745
Joined: Tue Apr 19, 2005 2:28 pm
Location: London, England

Postby Montyphy » Sat Dec 23, 2006 4:38 pm

I couldn't find a mention of it in the changelog so I think it is still broken.

I also *think* it was broken by the 1.2 patch.
Uplink help: Check out the Guide or FAQ.

Latest Uplink patch is v1.55.
User avatar
ScareyedHawk
level5
level5
Posts: 1154
Joined: Wed Sep 17, 2003 10:14 pm
Location: Västerås, Sweden
Contact:

Postby ScareyedHawk » Sat Dec 23, 2006 6:21 pm

It's not "broken". They deliberately disabled it to prevent invulnerability. They are yet to remove that from the gateway description, though.
User avatar
Montyphy
level5
level5
Posts: 6745
Joined: Tue Apr 19, 2005 2:28 pm
Location: London, England

Postby Montyphy » Sat Dec 23, 2006 6:42 pm

ScareyedHawk wrote:It's not "broken". They deliberately disabled it to prevent invulnerability. They are yet to remove that from the gateway description, though.


Ah, ok. I thought since it wasn't mentioned in the changlogs as being disabled then it wasn't intentionally done.
Uplink help: Check out the Guide or FAQ.

Latest Uplink patch is v1.55.
HaloNothing
level2
level2
Posts: 80
Joined: Thu Nov 30, 2006 3:55 am
Contact:

Postby HaloNothing » Sat Dec 23, 2006 6:44 pm

And there you have it...

I know that has been covered before, but I had to know what that one was talking about his never failing...

Return to “The Full Game”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests