[Suggestion] Doors requiere condition to open

(previously 'DEVELOPER') Private forum for registered community members. To register, please visit www.prison-architect.com/register.

Moderator: NBJeff

Troskia
level0
Posts: 2
Joined: Sun May 04, 2014 2:01 pm

[Suggestion] Doors requiere condition to open

Postby Troskia » Fri May 09, 2014 11:06 am

Hi. Since I have most of my prision divided in to 2 (One at each side of the road). See Image:
Image

I found my selft into posible Security breach, if prisioners have to pass throught the road during the day. What I have done is I have 4 "Road Gates". Red ones are Exterior and Blue ones are the interior por prisioner corredor, so they pass throught with out incidents. All this prcedure I have to manually do it, Blocking Blue ones during some hours of the day so prisioners can pass free.

Image

THE SUGGESTION: Make doors so they can have a condition like, "Only open when <X> door is closed". In this case:

    TOP Road Gate => A
    MIDDLE TOP Road Gate => B
    MIDDLE BOTTOM Road Gate => C
    BOTTOM Road Gate => D

Door A only opens when B + C are closed.
Door B only opens when A + D are closed.
Door C only opens when A + D are closed.
Door D only opens when B + C are closed.
Tarô11
level2
level2
Posts: 141
Joined: Mon Apr 14, 2014 4:32 pm

Re: [Suggestion] Doors requiere condition to open

Postby Tarô11 » Fri May 09, 2014 11:13 am

Try to set your Deliveries and Exports areas as Staff Only in the deployment screen.
Troskia
level0
Posts: 2
Joined: Sun May 04, 2014 2:01 pm

Re: [Suggestion] Doors requiere condition to open

Postby Troskia » Fri May 09, 2014 11:35 am

Tarô11 wrote:Try to set your Deliveries and Exports areas as Staff Only in the deployment screen.


True. I'll try that to see if prisioners respect the restriction even if the Top or bottom door are open while they cross.
DarknessEyes
level2
level2
Posts: 105
Joined: Sat Apr 26, 2014 11:47 pm

Re: [Suggestion] Doors requiere condition to open

Postby DarknessEyes » Fri May 09, 2014 6:31 pm

I dont c any problem with it... Just set deliveries and exports has staff only and add two dog handlers patrolling exterior gates (dogs run fast)
RGeezy911
level5
level5
Posts: 1098
Joined: Fri Aug 09, 2013 7:21 pm

Re: [Suggestion] Doors requiere condition to open

Postby RGeezy911 » Fri May 09, 2014 6:44 pm

Keep in mind, when prisoners arrive at your prison they remain stationary. They will not move nor attempt to escape until a Guard escorts them to a cell.

Correct me if this has changed..
Tarô11
level2
level2
Posts: 141
Joined: Mon Apr 14, 2014 4:32 pm

Re: [Suggestion] Doors requiere condition to open

Postby Tarô11 » Fri May 09, 2014 6:47 pm

RGeezy911 wrote:Keep in mind, when prisoners arrive at your prison they remain stationary. They will not move nor attempt to escape until a Guard escorts them to a cell.

Correct me if this has changed..


That's still true, but he has cells on the right side of the road, so his prisoners maybe would have to cross the road anyway to go to the left side.
battlepriest
level0
Posts: 5
Joined: Wed Apr 30, 2014 8:44 am

Re: [Suggestion] Doors requiere condition to open

Postby battlepriest » Sat May 10, 2014 11:15 am

I have just the problem with this area. I had the road fenced off but guards have been letting the prisoners through the staff door when they want to clean pass the area for some reason. There is no building past the road fence so I'm not sure why on earth they would let them through.

Of course once the prisoner is cleaning for a while and realizes or pretended to clean .. he was scott free and ran off. Happened a few times so I realize i hve to change things up a bit.
blacksythe
level2
level2
Posts: 131
Joined: Sat Dec 28, 2013 2:29 pm

Re: [Suggestion] Doors requiere condition to open

Postby blacksythe » Sat May 10, 2014 12:38 pm

Ive solved this problem by having an air lock system at both the bottom and the top of the map.

See this screenshot

Return to “Community Members”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest