Page 1 of 3

Auto placing of lights

Posted: Tue May 21, 2013 1:59 pm
by GodBlock
I would very much like to see an option to turn off the auto creation of lights when a foundation has been finished, I rarely use the default layout and it costs me money to buy the few lights that I quickly cancel and/or dismantle/dump.

::EDIT::

This has become much more noticeable as I have started to build huge foundations which I then separate out into smaller rooms inside.

Posted: Tue May 21, 2013 4:32 pm
by mMaster
I think it's a good idea.

When i build a large structure, i need to clic on light one by one to cancel installation.
It's not to bad because i reuse all light and it's take me 5-10 seconds to cancel light installation.

But i think it's good idea to have more option for the foundation menu.

1. Normal foundation like now (foundation,wall,light)
2. Foundation without light (foundation,wall)
3. Bulldoze

Posted: Tue May 21, 2013 6:43 pm
by acegamer08
..

Posted: Tue May 21, 2013 6:48 pm
by HerrJoebob
acegamer08 wrote:you know you can hold down the right mouse button (after clicking the dismantle items icon) and scroll over all the lights at once and cancel them; if your fast enough (right as the room is finishing), you dont get charged nor have lots of lights in storage


EDIT: This post is wrong, the tips below totally work. :)

There's no way to avoid the charge since they're purchased as soon as the job is queued. Exceptions are if you don't have enough money to buy the lights, or if you already have enough in storage.

Posted: Tue May 21, 2013 6:53 pm
by acegamer08
HerrJoebob wrote:
acegamer08 wrote:you know you can hold down the right mouse button (after clicking the dismantle items icon) and scroll over all the lights at once and cancel them; if your fast enough (right as the room is finishing),EDIT you avoid the hassle of clicking every single light to delete them. (i have hundreds of lights in storage, so i hardly ever get charged...forgot about that)


There's no way to avoid the charge since they're purchased as soon as the job is queued. Exceptions are if you don't have enough money to buy the lights, or if you already have enough in storage.


above post corrected, forgot about that (see EDIT above)

Posted: Tue May 21, 2013 7:35 pm
by mMaster
acegamer08 wrote
You know you can hold down the right mouse button (after clicking the dismantle items icon) and scroll over all the lights at once and cancel them; if your fast enough (right as the room is finishing)

Thanks for the tips.

:D

Posted: Tue May 21, 2013 7:41 pm
by acegamer08
...regreting giving that tip to a forum of fuckers like geez madman neo and xan...oh well

Posted: Tue May 21, 2013 7:51 pm
by Great Magical Hat
HerrJoebob wrote:There's no way to avoid the charge since they're purchased as soon as the job is queued. Exceptions are if you don't have enough money to buy the lights, or if you already have enough in storage.


There's a brief moment when you can cancel them before they are ordered. If you cancel them in this period (for example through pausing the game) you avoid paying for them.

GodBlock wrote:it costs me money to buy the few lights that I quickly cancel


As long as you don't dump them, you still use them later on. This means that if you place lights elsewhere later on, you'll not have t pay for them again. Sure, it may cost you time, but it generally doesn't really cost (much) money.

Posted: Tue May 21, 2013 8:03 pm
by acegamer08
..

Posted: Tue May 21, 2013 8:57 pm
by AgentPaper
I've also noticed this. I have a very specific light setup for my cell blocks, and rarely does the system place the lights where I want them. It's not a huge deal, but it'd remove a lot of hassle of needing to pay such close attention.

It'd also be nice, but less necessary, to be able to place foundations without walls. This would mostly be useful for when I'm doing stuff like filling in hallways or creating covered walkways.

Posted: Tue May 21, 2013 10:04 pm
by HerrJoebob
acegamer08 wrote:no offence herrjoebob but you can avoid the charges.


None taken! I'm still skeptical but have to admit it's possible I just never hit the sweet spot with timing.

In any case, I like the idea of having a "no lights" option under the foundations menu.

Posted: Tue May 21, 2013 10:19 pm
by Maltanis
I always thought it would be useful if planning mode and foundations could be used to auto build walls instead of me having to place them after. Then the lights would go in around the walls you want, instead of over them.

Thoughts?

Posted: Tue May 21, 2013 10:23 pm
by AgentPaper
Maltanis wrote:I always thought it would be useful if planning mode and foundations could be used to auto build walls instead of me having to place them after. Then the lights would go in around the walls you want, instead of over them.

Thoughts?


That's an interesting idea. Basically, when you lay a foundation, if there's any planned walls inside of it, the workers would automatically build those walls.

Posted: Tue May 21, 2013 10:32 pm
by VoiD88
HerrJoebob wrote:
acegamer08 wrote:no offence herrjoebob but you can avoid the charges.


None taken! I'm still skeptical but have to admit it's possible I just never hit the sweet spot with timing.


It's quite easy: Watch the job queue; when the workmen have finished adding the last tile to a foundation, immediately pause the game. The building will still convert from finished foundation to finished building, even while paused. After it has converted, cancel all the light jobs, then unpause the game again and you won't be charged.

Posted: Tue May 21, 2013 10:33 pm
by acegamer08
That's an interesting idea. Basically, when you lay a foundation, if there's any planned walls inside of it, the workers would automatically build those walls.[/quote]

that would be nice