Page 1 of 1

[Help] - How is the cook and toilet supposed to work ?

Posted: Thu Sep 27, 2012 11:56 am
by Vampyre
Hi guys,

I was just playing with PA, when I met two problems (probably due to my lack of knowledge of the game yet). The first problem is when I tried to create a kitchen.

I had the cooker placed, and noticed the electric cable was not long enough. I extended it to pass under the kitchen, thinking it will do the same as with the other rooms (auto link like the lamps). Since it was not working, I made a derivation to pass under the cook. Still out of energy. I added one cook between the two electrical thingies, and still like that it's not working. I also added 9 capacitors to my electric station, thinking it could be a lack of power, but... no...

I have a screenshot for this one to explain it better.
Image

The second problem is, to my opinion, related with my inability to place underground stuff :p Same problem but for the water system.
Image

If you found out how those are working, feel free to let me know :)

Thanks

Posted: Thu Sep 27, 2012 12:40 pm
by hellohboy
From the screenshots, it looks like the toilet and the stove have water/power. If the icon is steady, the item has water/power, if it blinks, it does not.

Awww

Posted: Thu Sep 27, 2012 12:45 pm
by Vampyre
Awww ok... Didn't understood those icons that way. Nice to know now :-)

Thans :-)

Posted: Thu Sep 27, 2012 12:46 pm
by gsuberland
When an object requires a particular utility, its icon flashes. When it is properly supplied, the icon stops flashing.

Toilets require water. Pumps require electricity. Cookers and fridges require electricity. Sinks (used for prepping food in the kitchen!) require water.

Posted: Sun Oct 14, 2012 11:22 pm
by messianic
hi. i just signed up for this game,and i cant even designate my kitchen to be a kitchen! i have a large room with sink, cooker, fridge, and hired a cook! it keeps saying i dont meet the requirements, and my cook just freezes to the spot of that red exclamation point. argh! what am i doing wrong??

oh, and the fixtures have water and electricity respectfully

Posted: Sun Oct 14, 2012 11:35 pm
by ronanc
messianic wrote:hi. i just signed up for this game,and i cant even designate my kitchen to be a kitchen! i have a large room with sink, cooker, fridge, and hired a cook! it keeps saying i dont meet the requirements, and my cook just freezes to the spot of that red exclamation point. argh! what am i doing wrong??

oh, and the fixtures have water and electricity respectfully


It's possible the room isn't indoors. Did you use the foundation tool for the building? You should have.. don't just make walls.

A screenshot would help too if you're still stuck :)

Posted: Sun Oct 14, 2012 11:45 pm
by messianic
thanks for the quick reply! here's a shot:

Image

been trying to play for hours and i can't even get the prisoners to come inside lol.
[/img]

Posted: Sun Oct 14, 2012 11:47 pm
by ronanc
Looks like you have just one cell designated as the kitchen.

You need to click and drag over the whole room. Start in one corner and work towards the opposite one.

And don't blame that poor chef again.. tis all your wrong doing! :D

PS. Do this for all rooms.

PPS. Your top two capacitors won't work there. They must be touching the power station side-to-side (you can fit 12 at most or 6 in that configuration as the wall is blocking two sides).

Posted: Sun Oct 14, 2012 11:51 pm
by messianic
boy am i dumb. thanks a lot! tried searching the forums first to not be a bother but i didnt get very far. this is the first game i've chosen to pay for in a very long time, i'm determined to stick this one out!

Posted: Sun Oct 14, 2012 11:51 pm
by Hessen
Have you done the tutorial? :)

Posted: Mon Oct 15, 2012 12:24 am
by messianic
just realized that it even exists. :(

Posted: Mon Oct 15, 2012 1:39 am
by RandomRabbit
ronanc wrote:PPS. Your top two capacitors won't work there. They must be touching the power station side-to-side (you can fit 12 at most or 6 in that configuration as the wall is blocking two sides).


I believe capacitors work on the diagonal, so 14 not 12.