Mac Problem?

General chit-chat and minor questions about just about anything

Moderator: NBJeff

reachmonkey
level0
Posts: 4
Joined: Sun Apr 28, 2013 9:20 pm

Mac Problem?

Postby reachmonkey » Sun Apr 28, 2013 9:23 pm

i just bought the game and it runs very slowly and the object and ai disappear leaving just shadows any recomendation of what i chould do to have a better time with the game i was wondering if anyone else had this problem or if was just me and i bought the game on steam
mred209
level1
level1
Posts: 52
Joined: Sun Jul 01, 2012 4:22 pm

Re: Mac Problem?

Postby mred209 » Sun Apr 28, 2013 9:36 pm

reachmonkey wrote:i just bought the game and it runs very slowly and the object and ai disappear leaving just shadows any recomendation of what i chould do to have a better time with the game i was wondering if anyone else had this problem or if was just me and i bought the game on steam


Can you post a lot more detail about the computer you're running? Probably helpful to know the type of Mac, the RAM you have installed, the graphics card it has, how much graphics memory, and what version of the OS.

You can find all that by popping up to the Apple menu top left, then selecting About This Mac.

Cheers! :)
reachmonkey
level0
Posts: 4
Joined: Sun Apr 28, 2013 9:20 pm

Postby reachmonkey » Sun Apr 28, 2013 9:49 pm

Memory 4 GB 667 MHz DDR2 SDRAM
Software OS X 10.8.3 (12D78)
Graphics ATI Radeon HD 2400 XT 128 MB
iMac 20-inch, Mid 2007
mred209
level1
level1
Posts: 52
Joined: Sun Jul 01, 2012 4:22 pm

Postby mred209 » Sun Apr 28, 2013 9:52 pm

Nice one, that should help someone more technically minded than me answer with some authority :)
User avatar
Thorwan
level1
level1
Posts: 25
Joined: Wed Sep 26, 2012 4:04 pm
Location: Germany
Contact:

Postby Thorwan » Mon Apr 29, 2013 3:35 am

The 128 mb radeon is probably the bottleneck here. I'm not sure if there is a way to run PA with its current (alpha) status on this system. Maybe closer to release when the game is optimized, it will run. Looking at the minimum specs, you may be out of luck:

Processor:2009 era Macbook Pro, Core2 Duo processor
Memory:4 GB RAM
Hard Drive:100 MB HD space
Graphics:Nvidia 8600 / Radeon equivalent (2009 era)
JoJoGrimm
level0
Posts: 2
Joined: Sat Jun 01, 2013 11:57 am

Postby JoJoGrimm » Mon Jun 03, 2013 1:28 pm

Hey there,

Not angry here but this is a problem I am experiencing too. I can still play the game like normal but it adds a new level of complication when your guards are an invisible texture. Thorwan, you seem to know something haha.
My Comp Specs are as follows.

Mid 2009 computer Mac Book Pro.

Intel Core i7 speed of 2.7GHz w/2 cores
Memory: 8 GB

Graphics:
Intel HD Graphics 3000

I feel as though my computer should be able to handle this but am unsure. Other than waiting around or just messing around with the game has anybody been able to actually do anything? Not complaining here, Just looking for an answer.
User avatar
Thorwan
level1
level1
Posts: 25
Joined: Wed Sep 26, 2012 4:04 pm
Location: Germany
Contact:

Postby Thorwan » Wed Jun 05, 2013 10:56 am

There seems to be a problem with Intel HD3000/4000 graphics, it's already been reported in the bug tracker (Issue #0001137). It has also been reported to the forums quite a few times. I'm not sure what the problem is. If it is driver related, you could try playing it via bootcamp. If it is related to the graphics memory, lower resolutions and deactivating filtering in the game options could make it work. If that doesn't work, you'll have to wait for Introversion to fix it…

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests