how to make secondary objective

Talk about your new mod or map here

Moderators: bert_the_turtle, jelco

User avatar
cro5point
level1
level1
Posts: 15
Joined: Sun May 14, 2006 6:31 am

how to make secondary objective

Postby cro5point » Wed May 17, 2006 12:22 pm

i have worked out how to make the primary objective but im not sure about the secondary

also how do you make a level open up after you complet the primary objective
User avatar
trickfred
level5
level5
Posts: 1691
Joined: Sat Jul 24, 2004 5:01 am
Location: The Great White North, Eh?
Contact:

Postby trickfred » Wed May 17, 2006 12:39 pm

You can't add Secondary Objectives manually. Any offline Trunk Ports or Research Items not specifically added to the Primary Objectives will automatically become a Secondary Objective. Kind of annoying, but there it is.

The MakeAvailable command is buggy, so essentially, if you want a level to open up, make a Trunk Port to it in the previous level, and make the player reprogram a Control Tower attached to it. If you don't want the player to be able to enter it until they've completed the current level, then make sure the mission for that level is set to 'null' in game.txt, and then use game.txt or a script to 'SetMission' for that level once all objectives are complete. See other mods for examples of this - for example, the transition from Decompiler to Assembler in EnemyWithin Part 2.

Or you could do it on the sly - tear apart some other mods to see some sneaky ways of doing this - like reprogramming them with engineers in cutscenes, or way off in the corner of a level where you can't see it. Dirty kludge, yes, but the only alternative to the buggy MakeAvailable command. Those are really your only options.
User avatar
cro5point
level1
level1
Posts: 15
Joined: Sun May 14, 2006 6:31 am

Postby cro5point » Wed May 17, 2006 1:01 pm

thank you so much

Return to “Mod Projects”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest