Lot's of glitches with ati binary drivers

Problems with the Linux version of Darwinia

Moderators: bert_the_turtle, jelco, Chris, andy, John

User avatar
lemonade
level1
level1
Posts: 29
Joined: Mon Nov 15, 2004 10:57 am
Location: Finland
Contact:

Lot's of glitches with ati binary drivers

Postby lemonade » Tue Dec 21, 2004 8:18 pm

Took few captures that include few clitches there are with ati binary drivers. There are lot of more clitches during game but it's not easy to capture them on screenshots. :)

Ok, here we go:

http://www.pasimaa.org/darwinia/darwinia002.jpg
http://www.pasimaa.org/darwinia/darwinia006.jpg
User avatar
sysrq
level2
level2
Posts: 123
Joined: Wed Mar 20, 2002 4:52 am

Postby sysrq » Tue Dec 21, 2004 8:27 pm

try with RenderLandscapeUsingDisplayLists = 1
DEATH TO DUCKS!!!
User avatar
lemonade
level1
level1
Posts: 29
Joined: Mon Nov 15, 2004 10:57 am
Location: Finland
Contact:

Postby lemonade » Tue Dec 21, 2004 8:46 pm

SysRq wrote:try with RenderLandscapeUsingDisplayLists = 1


It didn't make any difference.
User avatar
ixplode
level2
level2
Posts: 129
Joined: Thu Nov 25, 2004 4:50 am
Location: New York
Contact:

Postby ixplode » Tue Dec 21, 2004 9:30 pm

What are you using to capture?
`` The perfect blossom is a rare thing. You could spend your life looking for one, and it would not be a wasted life. ``
User avatar
lemonade
level1
level1
Posts: 29
Joined: Mon Nov 15, 2004 10:57 am
Location: Finland
Contact:

Postby lemonade » Tue Dec 21, 2004 9:40 pm

ixplode wrote:What are you using to capture?


I used import, because P-command from game removes some stuff (part of glitches for example)

And addition to that glitch-problem, it got fixed when moving preferences.txt from ~/.darwinia to ~/.darwinia/demo.
daedalus
level0
Posts: 2
Joined: Thu Nov 25, 2004 4:26 am
Location: denmark
Contact:

issue fixed with my drivers

Postby daedalus » Sat Dec 25, 2004 3:08 pm

i had this issue on the both beta 4c and beta 4d. but on beta 4d the preferences.txt is created and saved. by changing
RenderLandscapeUsingDisplayLists = 0
to
RenderLandscapeUsingDisplayLists = 1
mine stopped having those glitches.

SysInfoGenVersion: 2
CpuVendor: AuthenticAMD
CpuModel: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+
Num Processors: 1
Country: N/A
Language: N/A
Num sound devices: 1
Primary sound device: Silicon Integrated Systems [SiS] Sound Controller (rev a0)
Graphics Card: ATI Technologies Inc RV350 [Mobility Radeon 9600 M10]
Operating System: Linux 2.4.26
Computer Name: helios

except i have a mobility radeon 9700 but game is not affected.
Andcarne
level4
level4
Posts: 675
Joined: Mon May 26, 2003 1:44 am

Postby Andcarne » Tue Jan 04, 2005 12:27 am

I have found this problem happens on my machine as well with beta 4f. The frequency of the glitches was much reduced by enabling the RenderLandscapeUsingDisplayLists option, but they still happen occasionally. Mainly white triangles flashing in the corners of the screen, and sections of water vanishing for a moment.

Sysinfo:
SysInfoGenVersion: 2
CpuVendor: GenuineIntel
CpuModel: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.66GHz
Num Processors: 1
Country: N/A
Language: N/A
Num sound devices: 1
Primary sound device: Silicon Integrated Systems [SiS] Sound Controller (rev a0)
Graphics Card: ATI Technologies Inc Radeon R250 Lf [Radeon Mobility 9000 M9] (rev 01)
Operating System: Linux 2.6.7
Computer Name: dcarne-laptop

Return to “Linux Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests