Hang after sending Darwinians into the first radar post

Problems with the Windows version of Darwinia

Moderators: bert_the_turtle, jelco, Chris, andy, John

User avatar
n3o77
level3
level3
Posts: 272
Joined: Sun Jan 13, 2002 5:23 pm
Contact:

Postby n3o77 » Sat Aug 28, 2004 11:18 am

yeah, I can confirm I have had the first radar hang aswell, I can also replicate the problem,again total freeze no black box generated
Cold Fusion
level5
level5
Posts: 1425
Joined: Tue Apr 09, 2002 8:10 pm
Location: England

Postby Cold Fusion » Sat Aug 28, 2004 3:15 pm

Same thing happened to me here too, with both radars reprogrammed.
*Cold Fusion*
User avatar
Soulkeeper
level3
level3
Posts: 457
Joined: Sun Jun 27, 2004 3:04 pm
Location: Dorset, UK
Contact:

Postby Soulkeeper » Sat Aug 28, 2004 5:35 pm

This is odd. I first started playing and I had no troubles with this. Now it hangs every time I try to send DGs through...EVERY time. I can't send them through the first radar any more - will try with other radars.
- I see your destiny, I control your fate. I am the Guardian Soulkeeper. -
Mouse
level1
level1
Posts: 37
Joined: Thu Aug 05, 2004 12:15 pm
Location: Cambridge, UK

Postby Mouse » Sat Aug 28, 2004 5:40 pm

I get the DGs through, but then it hangs when I come back later on and click the officer. Bizare screen shot of the place where the officer was sending them to as well....

Image
rob_quill
level1
level1
Posts: 68
Joined: Fri Apr 16, 2004 7:41 pm

Postby rob_quill » Sat Aug 28, 2004 11:38 pm

I tried to re-create this. First I made an engineer and sent him off to take over the first radar. Then I made an officer and sent him to stand by the radar, then it froze, even tho none of the darwinians were insight.

Debug output:

Creating ResourceManager: 39157.0
Creating SoundSystem: 39158.3
Creating ClientToServer: 39158.4
Creating GlobalWorld: 39158.4
Global Internet time to generate : 29.18ms
Global Internet number of nodes : 13701
Global Internet number of links : 13700
Global Internet number of leafs : 5040
Loading game.txt: 39158.8
Initialising SoundSystem : 39159.5
CLIENT : Attempting connection...
Tree generated in 5ms
Tree generated in 6ms
Tree generated in 3ms
Tree generated in 4ms
Tree generated in 5ms
ObstructionGrid took 298ms to generate
Water lightmap generation took 15ms
CLIENT : New team created, id 0, type 2, AI 2
CLIENT : Requesting AI...
CLIENT : New team created, id 1, type 2, AI 3
CLIENT : Requesting AI...
CLIENT : Requesting Team...
SERVER: New Client connected from 127.0.0.1
SERVER: New team request from 127.0.0.1
SERVER: New team request from 127.0.0.1
SERVER: New team request from 127.0.0.1
Start Time set to 39160.792969
Start Time set to 39160.695313
Start Time set to 39160.593750
Start Time set to 39160.496094
CLIENT : Received HelloClient from Server
CLIENT : New team created, id 2, type 0, AI 0
CLIENT : Assigned team 2
Start Time set to 39160.484375
Start Time set to 39160.480469
Start Time set to 39160.480469
Start Time set to 39160.621094

Blackbox:

=========================
DARWINIA BLACK BOX REPORT
=========================

VERSION : win32-demo-beta1
ERROR : 'Darwinia has been forced to shutdown.
Please post your 'blackbox' file to the Darwinia forums, with a description of the error you encountered'

=========================
===== SYSTEM REPORT =====
=========================

SysInfoGenVersion: 1
CPU: AMD Athlon(tm) Processor
Num Processors: 1
Country: United Kingdom
Language: English
Num sound devices: 1
Primary sound device: SB Live! Wave Device
Graphics Card: RADEON 9200 SERIES
Operating System: Windows XP
Computer Name: FAMILY



=========================
====== USER DATA ========
=========================

USERNAME : rob_quill
EMAIL : rjquill@rllmuk.com

=========================
====== PREFERENCES ======
=========================

ServerAddress = 127.0.0.1
BypassNetwork = 1
SinglePlayer = 1
IAmAServer = 1
TextLanguage = english
TextSpeed = 15
HelpEnabled = 1
SoundLibrary = dsound
SoundDriver = -1
SoundMixFreq = 44100
SoundMasterVolume = 255
SoundChannels = 16
SoundHW3D = 0
SoundSwapStereo = 1
ScreenWidth = 1024
ScreenHeight = 768
Windowed = 0
RenderLandscapeLighting = 0
RenderLandscapeOverlay = 1
RenderLandscapeDetail = 1
RenderWater = 1
RenderWaterDetail = 1
RenderClouds = 1
RenderNegative = 0
RenderPixelShader = 0
RenderSmoothLines = 1
RenderHighDetailVirii = 0
RecordDemo = 0
DemoFrameRate = 25
StartMap = mine
TestHarness = 0
ShowIntro = 0

=========================
====== STACKTRACE =======
=========================

retAddress = 00410749
retAddress = 0045D317
retAddress = 004146E1
retAddress = 0046AC36
retAddress = 7C81773D
retAddress = 00000000
le_jawa
level1
level1
Posts: 13
Joined: Fri Aug 27, 2004 3:21 am
Contact:

I'm noticing a slightly different keystroke sequence.

Postby le_jawa » Sun Aug 29, 2004 6:09 am

If I activate both radar dishes, send Darwinians across, attempt to send the officer across by left clicking on the radar (he doesn't go I discovered) then right-click again, the game locks and blackbox.txt is not written to, but rather is opened and left blank.
User avatar
Jimmy D
level1
level1
Posts: 52
Joined: Thu Jun 24, 2004 3:27 pm
Location: Southampton, UK

Postby Jimmy D » Mon Aug 30, 2004 1:58 am

The game also hangs if you tell an officer to give orders to go into the first radar dish before it is programmed, this is reproducable, if the first thing I do when the game loads is create an officer and tell him to give orders to go into the first radar dish, the game hangs as soon as I right click.
User avatar
Starfyre
level5
level5
Posts: 3247
Joined: Sat Jun 29, 2002 3:00 pm
Location: in the tree house

Postby Starfyre » Mon Aug 30, 2004 3:36 pm

Crash confirmed. As said before, the instance occurs as soon as you activate the opposing control center on the second radar dish.



=========================
DARWINIA BLACK BOX REPORT
=========================

VERSION : win32-demo-beta1
ERROR : 'Darwinia has been forced to shutdown.
Please post your 'blackbox' file to the Darwinia forums, with a description of the error you encountered'

=========================
===== SYSTEM REPORT =====
=========================

SysInfoGenVersion: 1
CPU: AMD Athlon(tm) XP 2800+
Num Processors: 1
Country: Germany
Language: German
Num sound devices: 1
Primary sound device: Realtek AC97 Audio
Graphics Card: RADEON 9600 SERIES
Operating System: Windows 2000
Computer Name: AC



=========================
====== USER DATA ========
=========================

USERNAME : Starfyre
EMAIL : mail@dragoncast.de

=========================
====== PREFERENCES ======
=========================

ServerAddress = 127.0.0.1
BypassNetwork = 1
SinglePlayer = 1
IAmAServer = 1
TextLanguage = english
TextSpeed = 15
HelpEnabled = 1
SoundLibrary = dsound
SoundDriver = -1
SoundMixFreq = 44100
SoundMasterVolume = 255
SoundChannels = 16
SoundHW3D = 0
SoundSwapStereo = 1
ScreenWidth = 1024
ScreenHeight = 768
Windowed = 0
RenderLandscapeLighting = 0
RenderLandscapeOverlay = 1
RenderLandscapeDetail = 1
RenderWater = 1
RenderWaterDetail = 1
RenderClouds = 1
RenderNegative = 0
RenderPixelShader = 0
RenderSmoothLines = 1
RenderHighDetailVirii = 1
RecordDemo = 0
DemoFrameRate = 25
StartMap = mine
TestHarness = 0
ShowIntro = 0

=========================
====== STACKTRACE =======
=========================

retAddress = 00410749
retAddress = 0045D317
retAddress = 004146E1
retAddress = 0046AC36
retAddress = 77E81AF6
retAddress = 00000000
User avatar
Chris
Introversion Staff
Introversion Staff
Posts: 1172
Joined: Sat Nov 25, 2000 7:28 pm
Location: Cambridge, UK
Contact:

Postby Chris » Mon Aug 30, 2004 6:23 pm

fixed in beta 2

Return to “Windows Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest