Armour

Anything and everything

Moderators: bert_the_turtle, jelco, Chris

massdmg
level0
Posts: 1
Joined: Fri Dec 16, 2005 5:05 am

Armour

Postby massdmg » Fri Dec 16, 2005 5:07 am

i cant figure out how to use the armour. The're poping out of the factories. I can move them around etc. dont know how to work them. Please help
Icepick
level5
level5
Posts: 7528
Joined: Wed Oct 24, 2001 10:29 pm
Location: Bradford, England

Postby Icepick » Fri Dec 16, 2005 5:11 am

Right click on the armour and it will switch to 'pick up' mode, and pick up nearby Darwinians. Right click again and it will switch to 'drop off' mode, and drop off any Darwinians it has already picked up.
If you hold the right mouse button, and left click somewhere, it will move to that location and deploy into a gun turret. Darwinians can man the turrets and use them to fire at enemies.
User avatar
xyzyxx
level5
level5
Posts: 3790
Joined: Wed Jul 02, 2003 7:50 pm
Location: Iowa, USA
Contact:

Postby xyzyxx » Fri Dec 16, 2005 5:24 am

I don't know about holding the right mouse while left clicking.

To deploy a gun turret simply have the Armour selected and then right-click somewhere to place a flag. The Armour will travel to that flag and deploy itself.
Some people talk because they have something to say. Others talk because they have to say something.
GlasZwiebel
level1
level1
Posts: 16
Joined: Sun Dec 11, 2005 5:12 am

Postby GlasZwiebel » Fri Dec 16, 2005 5:26 am

Note that sometimes the armor develops a mind of its own and travels off away from where you told it to go.

Also sometimes it's very hard to get the armor to deploy at the flag you set. It'll go there and just sit. May take a few times to get it right.
User avatar
Bitter Sticks
level1
level1
Posts: 49
Joined: Tue Dec 13, 2005 4:22 am
Location: California
Contact:

Postby Bitter Sticks » Fri Dec 16, 2005 8:26 pm

Is it possible to undeploy them?
ImageImage
lol.
User avatar
xander
level5
level5
Posts: 16869
Joined: Thu Oct 21, 2004 11:41 pm
Location: Highland, CA, USA
Contact:

Postby xander » Fri Dec 16, 2005 8:30 pm

Bitter Sticks wrote:Is it possible to undeploy them?


No. Once Armour is deployed, it cannot be undeployed. However, as long as green DGs are in control of the Armour, you can destroy it by selecting it and hitting [CTRL]+[C]. If red DGs capture it, you will have to blow it up or retake it to get rid of it.

xander
User avatar
jaysc
level4
level4
Posts: 523
Joined: Tue Mar 08, 2005 5:51 pm
Location: In mAyeeeee bedroom

Postby jaysc » Fri Dec 16, 2005 9:16 pm

i heard that if you blow an armor next to it, it will destroy it.
Silicon Vampire
level1
level1
Posts: 15
Joined: Wed Dec 14, 2005 10:48 pm

Postby Silicon Vampire » Sat Dec 17, 2005 4:45 am

I'm having trouble with the armour as well. By the time I killed the darn flowers (subsequently the virus infection) and started producing armour, I had only a handful of darwinians left. No problem, told them to get in, sent it to deploy near the only way into the ant infestation. Problem is, I have a flag placed but no armour ever goes to it. I got busy trying to get into the ant infestation and when I realized I could not do it with only a squad, I cant locate the armour and I have no more darwinians to fill another.

I really don't want to do this level again, this time through anyway.

What did I miss? Is there anything I can do to salvage this level?
OrR
level1
level1
Posts: 74
Joined: Wed Mar 23, 2005 12:06 am

Postby OrR » Sat Dec 17, 2005 5:26 am

You can kill the ants with squads. That's how I finished the level way back when I didn't know how to use armour. However, it takes a little effort... :D
User avatar
xyzyxx
level5
level5
Posts: 3790
Joined: Wed Jul 02, 2003 7:50 pm
Location: Iowa, USA
Contact:

Postby xyzyxx » Sat Dec 17, 2005 5:43 am

Besides, it isn't the Ants that are important. Destroy the Anthills.
Some people talk because they have something to say. Others talk because they have to say something.
Silicon Vampire
level1
level1
Posts: 15
Joined: Wed Dec 14, 2005 10:48 pm

Postby Silicon Vampire » Sat Dec 17, 2005 6:05 am

Well, I managed to complete the objectives without destroying any of the anthills. Couldjn't get near them. Used the level to familiarize myself with using the armour that is produced on this level...

Thanks anyways guys.

Only problem I still have is where can I spawn armour? It's in the program list but the cursor won't allow me to place it anywhere. No red circles and the cursor always has a red X on it.
OrR
level1
level1
Posts: 74
Joined: Wed Mar 23, 2005 12:06 am

Postby OrR » Sat Dec 17, 2005 6:23 am

Only at gates that are connected to levels you come from.
Silicon Vampire
level1
level1
Posts: 15
Joined: Wed Dec 14, 2005 10:48 pm

Postby Silicon Vampire » Sat Dec 17, 2005 6:30 am

OrR wrote:Only at gates that are connected to levels you come from.


Ok. Seems (sorta) logical. I'll look when I enter the next level. Thanks.
User avatar
xyzyxx
level5
level5
Posts: 3790
Joined: Wed Jul 02, 2003 7:50 pm
Location: Iowa, USA
Contact:

Postby xyzyxx » Sat Dec 17, 2005 7:23 am

Squads can only be created near Control Towers.
Engineers can be created near control towers or near Squads.
Armour can only be created near Trunk Ports (This is because supposedly the Yard is where the Armour is created and it uses the Trunk Port to travel to your level)
Some people talk because they have something to say. Others talk because they have to say something.
Somniis
level0
Posts: 2
Joined: Sun Dec 18, 2005 7:02 am

Postby Somniis » Tue Dec 20, 2005 4:29 am

Simply deploy two Armours at the entrance, and they will keep the ants busy with collecting souls. Send a squad around the mountain on the left side to reprogram the two ports there. After that, go on suicide missions to the anthills and use airstrikes/grenades on them. Rinse and repeat, easy peasy. :P

(I always use airstrikes, the satisfaction of bombs dropping is wunderbar!)

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests