Multiwinia crashes every 2nd or 3rd match...

Get community help for technical problems

Moderators: bert_the_turtle, jelco

spookster
level1
level1
Posts: 16
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:31 pm

Multiwinia crashes every 2nd or 3rd match...

Postby spookster » Sun Oct 11, 2009 4:58 pm

Multiwinia closes itself after some time with the "gathering system information" popup.
I've sended 2 error reports to IV but... i am impatient player and quite addicted to the game.

Everything you need to know:
Windows 7 Final (The game worked fine under Windows Vista)
Ati HD 3870 (Catalyst 9.8 had this error/ I updated to 9.9 problem still remains)
Intel Q6600 on a Gigabyte P35-DS3
Soundblaster X-Fi (Had some strange errors but no crashes in other games, most times sound just stops working... but no Problems in MW)
Steam Version of Multiwinia (I gifted my retail to a friend have not tried it with a retail)

I've uploaded my everything within the crash .zip file here (without my key of course :)).
Just search for ### to find the diffrent files you want to look at.
I guess this has to do with my gfx-driver but i am not sure...
Any ideas?
User avatar
NeatNit
level5
level5
Posts: 2929
Joined: Mon Jan 28, 2008 2:41 pm
Location: Israel
Contact:

Postby NeatNit » Sun Oct 11, 2009 5:05 pm

First, things to rule out:
1. Is it the Steam version - download the retail version (the demo) and use your Steam CD Key. If the problem still remains, it's not Steam's fault (obviously)
2. Try reverting to an older version of the video drivers, because you said so yourself that that might be the issue.


**I suck at this stuff and am only telling you to do obvious stuff. I do the same with ANYONE who has a problem and asks me, and I don't really know the answer. I guess what I'm trying to say is - I'm a noob at this, don't listen to me.
spookster
level1
level1
Posts: 16
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:31 pm

Postby spookster » Sun Oct 11, 2009 5:38 pm

1. could be a problem with the steam overlay or whatever steam feature... i will try to play with the standalone and see if it makes any diffrence.
2. reverting back to an older gfx driver is not possible, because there is none for windows 7 :)
spookster
level1
level1
Posts: 16
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:31 pm

Postby spookster » Mon Oct 12, 2009 5:58 pm

okay i played 2 games with a standalone version and during the second game it crashed again :(
crash log looks the same...
User avatar
xander
level5
level5
Posts: 16867
Joined: Thu Oct 21, 2004 11:41 pm
Location: Riverside, CA, USA
Contact:

Postby xander » Mon Oct 12, 2009 9:56 pm

Could you post the crash log?

xander
spookster
level1
level1
Posts: 16
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:31 pm

Postby spookster » Mon Oct 12, 2009 10:58 pm

I am going to post the next one I get, I deleted the standalone, because it has the same problems my steam version has.
But it looked quite similar to the first one... as far as I can tell.
spookster
level1
level1
Posts: 16
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:31 pm

Postby spookster » Wed Oct 14, 2009 6:07 pm

okay i wiped my harddrive... fresh activated win7 installation, catalyst 9.9.
again, at the third match i played against a friend the game crashes.
http://rapidshare.com/files/292980329/crash.zip

always this sh*t: multiwinia caused a Microsoft C++ Exception (0xe06d7363)
User avatar
bert_the_turtle
level5
level5
Posts: 4796
Joined: Fri Oct 13, 2006 6:11 pm
Location: Cologne
Contact:

Postby bert_the_turtle » Wed Oct 14, 2009 6:55 pm

Hmm, random observation: there's always a sound filename on the stack, and the crash comes from within the kernel. Can you try disabling sound completely or switching sound drivers and see if that helps?
spookster
level1
level1
Posts: 16
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:31 pm

Postby spookster » Fri Oct 16, 2009 3:10 pm

i will try that, thanks for observating and suggesting :)
User avatar
xander
level5
level5
Posts: 16867
Joined: Thu Oct 21, 2004 11:41 pm
Location: Riverside, CA, USA
Contact:

Postby xander » Fri Oct 16, 2009 3:22 pm

Also, just FYI for the future, you can post logs here directly, using [code] tags, or, if you think that they are too long, post them to http://pastebin.org/ and provide a link. That saves us from having to download a zip file and extract it.

xander
spookster
level1
level1
Posts: 16
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:31 pm

Postby spookster » Sat Oct 24, 2009 12:59 am

I used my onboard soundcard, not my x-fi today and well... after 3 matches game closed itself prompting me to the "gathering system information" screen.
http://pastebin.org/47657 <= Errorlog

end of the debug

Code: Select all

sampleName: 1, gun_turret_fire5
sampleName: 1, gun_turret_fire6
sampleName: 1, cratefall3
sampleName: 1, gun_turret_fire4
sampleName: 1, gun_turret_fire3
sampleName: 1, gun_turret_fire5
sampleName: 1, officer_order10
sampleName: 1, gun_turret_fire6
sampleName: 1, gun_turret_fire2
sampleName: 1, gun_turret_fire2
sampleName: 1, gun_turret_fire4
sampleName: 1, officer_order16
sampleName: 1, gun_turret_fire5
sampleName: 1, gun_turret_fire2
sampleName: 1, gun_turret_fire6
sampleName: 1, gun_turret_fire6
sampleName: 1, gun_turret_fire4
sampleName: 1, gun_turret_fire4
sampleName: 1, gun_turret_fire4
sampleName: 1, gun_turret_fire3
sampleName: 1, gun_turret_fire6
sampleName: 1, gun_turret_fire6
sampleName: 1, gun_turret_fire2
sampleName: 1, gun_turret_fire5
sampleName: 1, gun_turret_fire6
sampleName: 1, gun_turret_fire6
sampleName: 1, officer_order15
sampleName: 1, gun_turret_fire
sampleName: 1, gun_turret_fire2
sampleName: 1, gun_turret_fire5
sampleName: 1, gun_turret_fire6
sampleName: 1, gun_turret_fire
sampleName: 1, gun_turret_fire5
sampleName: 1, gun_turret_fire4
sampleName: 1, gun_turret_fire3
sampleName: 1, officer_order6
sampleName: 1, officer_order4
sampleName: 1, officer_order8
sampleName: 0, crateland1
sampleName: 0, cratecapture_10a
sampleName: 1, officer_order2
sampleName: 0, crate_captureotherteam
sampleName: 0, engineer_reprog_radar_loop
sampleName: 1, officer_order12
sampleName: 1, officer_order9
sampleName: 1, officer_order11
ObstructionGrid took 2ms to generate
sampleName: 0, cratereward_gunturret1
Warning: Deleting locked cached sample crateland1
Warning: Deleting locked cached sample darwin_death7
Warning: Deleting locked cached sample cratereward_gunturret1
Warning: Deleting locked cached sample rumble1
Warning: Deleting locked cached sample crate_captureotherteam
Warning: Deleting locked cached sample officer_order8
Warning: Deleting locked cached sample officer_order12
Warning: Deleting locked cached sample officer_order2
Warning: Deleting locked cached sample darwin_death4
Warning: Deleting locked cached sample darwin_death3
Warning: Deleting locked cached sample cratefall3
Warning: Deleting locked cached sample engineer_reprog_radar_loop
Warning: Deleting locked cached sample darwin_death6
Warning: Deleting locked cached sample officer_order9
Warning: Deleting locked cached sample white_noise
Warning: Deleting locked cached sample officer_order11
Warning: Deleting locked cached sample high6
Warning: Deleting locked cached sample cratecapture_10a
Warning: Deleting locked cached sample high4
MadrMan
level0
Posts: 3
Joined: Sat Nov 07, 2009 9:35 am

Postby MadrMan » Sat Nov 07, 2009 10:35 am

I have more or less the same problem, and in my case i found out its because the game starts sucking up insane amounts of memory. It usually crawls to a halt when it reaches 1.8gb and then crashes. You should check the memory usage when you're playing and see if its as high as mine.
I got no idea why it sucks up so much memory :(

vista sp2/ATI 4850HD/latest gpu drivers/onboard sound
User avatar
NeatNit
level5
level5
Posts: 2929
Joined: Mon Jan 28, 2008 2:41 pm
Location: Israel
Contact:

Postby NeatNit » Sat Nov 07, 2009 12:48 pm

Did you ever fix your problem? If so, could you explain how? I suspect this user is long gone, but it could still help other users who might have the same issue.
spookster
level1
level1
Posts: 16
Joined: Tue Feb 24, 2009 11:31 pm

Postby spookster » Sun Nov 08, 2009 2:10 am

i will monitor my memory usage next time when i am playing!

@neatnit: nope, i'm still here... still having the same trouble.
User avatar
NeatNit
level5
level5
Posts: 2929
Joined: Mon Jan 28, 2008 2:41 pm
Location: Israel
Contact:

Postby NeatNit » Sun Nov 08, 2009 3:21 pm

Oh. Well, hopefully MadrMan has a solution :P

Return to “Windows Troubleshooting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest