Incredibly Low Framerate (Vista HP 64bit)

Get community help for technical problems

Moderators: bert_the_turtle, jelco

Adelmo
level0
Posts: 4
Joined: Mon Oct 31, 2005 9:49 am
Location: Away
Contact:

Incredibly Low Framerate (Vista HP 64bit)

Postby Adelmo » Sun Sep 21, 2008 7:39 pm

I'm getting a really bad framerate as the game loads (the screen with the spinning darwinian), like one frame every 5-10 seconds. Let it run for about 20 ins and got to the screen to enter activation code (still at 1 frame/10 secs) before giving up.

I have Vista Home Premium 64, an 8800GTX and all driver updates (for everything)

I have heard some stuff about poor OpenGL support in NVIDIA's Vista drivers, is this what's going on?

Anyone else got similar problems/tips?
User avatar
bert_the_turtle
level5
level5
Posts: 4796
Joined: Fri Oct 13, 2006 6:11 pm
Location: Cologne
Contact:

Re: Incredibly Low Framerate (Vista HP 64bit)

Postby bert_the_turtle » Sun Sep 21, 2008 8:54 pm

Adelmo wrote:I have heard some stuff about poor OpenGL support in NVIDIA's Vista drivers, is this what's going on?
Yes, I'd say so. Go to NVIDIA's website and get the newest driver from there. You probalby have one from Windows update.
estel
level4
level4
Posts: 689
Joined: Mon Jan 02, 2006 11:20 pm
Location: Bristol
Contact:

Postby estel » Mon Sep 22, 2008 12:46 am

Get nvidia 177.xx, which ought to be the latest. I do not believe this is a problem directly attributable to x64 Nvidia with latest drivers.
Adelmo
level0
Posts: 4
Joined: Mon Oct 31, 2005 9:49 am
Location: Away
Contact:

Postby Adelmo » Mon Sep 22, 2008 12:43 pm

I get exactly the same with 175.19 (WHQL) and 177.92 (BETA) :(
User avatar
ynbniar
level5
level5
Posts: 2028
Joined: Wed Nov 08, 2006 10:36 pm
Location: Home again...

Postby ynbniar » Mon Sep 22, 2008 1:11 pm

On the subject of low FPS I wonder what the recommended system specs are...you know to avoid low frame rates on the more intensive 4 player maps ?
Adelmo
level0
Posts: 4
Joined: Mon Oct 31, 2005 9:49 am
Location: Away
Contact:

Postby Adelmo » Mon Sep 22, 2008 2:13 pm

Switching off my multi-monitor setup seems to have fixed it, runs fine now. 8)



Edit: for anyone who's found this thread, switching back to 175.19 brings the problem back (though not quite as bad), so the upgrade to 177 was needed (not as stable on my system) as well as disabling the other monitors.

Edit #2: That's not true, installing 175 simply re-enabed one of the monitors without me noticing, it runs fine when disabled again.

Return to “Windows Troubleshooting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest