Defcon craving

General discussion about Defcon

Moderator: Defcon moderators

LtWaldo
level1
level1
Posts: 15
Joined: Tue Apr 18, 2006 12:51 am

Defcon craving

Postby LtWaldo » Wed Jun 28, 2006 3:04 am

<whine>

Am I alone in wanting this game so bad? Like I obsessively check the IV website/forums...it's bad. It just looks like sooo much fun.

I'll pay $100 to anyone who can provide me Defcon. Please, IV, sell it to me now!

</whine>

edit: reward upped to $200

edit2: reward upped to $300
Last edited by LtWaldo on Sat Jul 01, 2006 1:20 am, edited 2 times in total.
User avatar
Montyphy
level5
level5
Posts: 6745
Joined: Tue Apr 19, 2005 2:28 pm
Location: London, England

Postby Montyphy » Wed Jun 28, 2006 3:12 am

Only $100? That's merely £55 over here. That may do for a night at pub, kabab and a cab home but its not enough to be giving you the game.
Last edited by Montyphy on Wed Jun 28, 2006 3:15 am, edited 1 time in total.
Uplink help: Check out the Guide or FAQ.
Latest Uplink patch is v1.55.
LtWaldo
level1
level1
Posts: 15
Joined: Tue Apr 18, 2006 12:51 am

Postby LtWaldo » Wed Jun 28, 2006 3:13 am

ok...fine...$200.
User avatar
trickfred
level5
level5
Posts: 1691
Joined: Sat Jul 24, 2004 5:01 am
Location: The Great White North, Eh?
Contact:

Postby trickfred » Wed Jun 28, 2006 3:14 am

Uh... sure... I'l just PM you a bank account and transit number... and I'll see that the funds make it through the proper channels...

*coughwiifundcough*
User avatar
Montyphy
level5
level5
Posts: 6745
Joined: Tue Apr 19, 2005 2:28 pm
Location: London, England

Postby Montyphy » Wed Jun 28, 2006 3:16 am

Dude, we're looking for a minimum of 4 figures here.
Uplink help: Check out the Guide or FAQ.

Latest Uplink patch is v1.55.
User avatar
xander
level5
level5
Posts: 16869
Joined: Thu Oct 21, 2004 11:41 pm
Location: Highland, CA, USA
Contact:

Postby xander » Wed Jun 28, 2006 4:39 am

Would I be correct in assuming that the Defcon beta, like the Darwinia beta, is customised for each machine, and that only the person with that machine can play it? Thus, while someone could, in theory, send you the files, they wouldn't work.

xander
User avatar
Montyphy
level5
level5
Posts: 6745
Joined: Tue Apr 19, 2005 2:28 pm
Location: London, England

Postby Montyphy » Wed Jun 28, 2006 5:37 am

I h4ckzd into Chris' computer via interNIC and stole the source code. n00b was only using a level 4 proxy and level 3 firewall. :twisted:

LtWaldo, give me $1,000 and I'll provide you with some interesting source code. :D
Uplink help: Check out the Guide or FAQ.

Latest Uplink patch is v1.55.
LtWaldo
level1
level1
Posts: 15
Joined: Tue Apr 18, 2006 12:51 am

Postby LtWaldo » Thu Jun 29, 2006 3:56 am

xander wrote:Would I be correct in assuming that the Defcon beta, like the Darwinia beta, is customised for each machine, and that only the person with that machine can play it? Thus, while someone could, in theory, send you the files, they wouldn't work.

xander


Theoretically, how would you customize it for each machine? MAC addresses? Serial numbers? A validation system with the IV server? All of these protections could be overcome.
User avatar
Montyphy
level5
level5
Posts: 6745
Joined: Tue Apr 19, 2005 2:28 pm
Location: London, England

Postby Montyphy » Thu Jun 29, 2006 5:30 am

Well Chris used some l33t coding which uses your hardware specs to generate machine code from the source that will only operate on that hardware. But luckly I have the source so I can just compile it all locally and it works fine.
Uplink help: Check out the Guide or FAQ.

Latest Uplink patch is v1.55.
User avatar
xander
level5
level5
Posts: 16869
Joined: Thu Oct 21, 2004 11:41 pm
Location: Highland, CA, USA
Contact:

Postby xander » Thu Jun 29, 2006 3:44 pm

Montyphy wrote:Well Chris used some l33t coding which uses your hardware specs to generate machine code from the source that will only operate on that hardware. But luckly I have the source so I can just compile it all locally and it works fine.

Not just the hardware. Every time I ran a system update during the Darwinia beta, I was forced to update my system information, and download a new version of the beta. This is the information that was submitted to IV:

Code: Select all

SysInfoGenVersion: 2
CpuVendor: PowerPC 7450
CpuModel: ppc7450
Num Processors: 1
Country: Any
Language: en_GB
Num sound devices: 1
Primary sound device: Built-in Audio
Graphics Card: ATY,RV350M10
Operating System: Darwin 7.8.0
Computer Name: nausicaa

So, I assume that changing any of those things would throw off the code.

xander
User avatar
Montyphy
level5
level5
Posts: 6745
Joined: Tue Apr 19, 2005 2:28 pm
Location: London, England

Postby Montyphy » Thu Jun 29, 2006 4:35 pm

Surely that information was only used as a check that the download was being started by the machine that was signed up for beta testing.
Uplink help: Check out the Guide or FAQ.

Latest Uplink patch is v1.55.
User avatar
trickfred
level5
level5
Posts: 1691
Joined: Sat Jul 24, 2004 5:01 am
Location: The Great White North, Eh?
Contact:

Postby trickfred » Thu Jun 29, 2006 4:44 pm

Montyphy wrote:Surely that information was only used as a check that the download was being started by the machine that was signed up for beta testing.


Nope. A good portion of Darwinia beta testers can't run their beta versions anymore, as they've upgraded hardware since then, or so I've been told by a few beta testers.
User avatar
shinygerbil
level5
level5
Posts: 4667
Joined: Wed Dec 22, 2004 10:14 pm
Location: Out, finding my own food. Also, doing the shinyBonsai Manoeuvre(tm)
Contact:

Postby shinygerbil » Thu Jun 29, 2006 5:30 pm

Wierd, that. You'd think that good software would be able to run on all machines ;)
User avatar
Phydaux
level5
level5
Posts: 1615
Joined: Tue Feb 26, 2002 3:00 am
Location: Cardiff, UK
Contact:

Postby Phydaux » Thu Jun 29, 2006 6:46 pm

trickfred wrote:
Montyphy wrote:Surely that information was only used as a check that the download was being started by the machine that was signed up for beta testing.


Nope. A good portion of Darwinia beta testers can't run their beta versions anymore, as they've upgraded hardware since then, or so I've been told by a few beta testers.
This is exactly true. I can't run any of the original betas or RC's. It's a shame... I like some of the older versions.
User avatar
xander
level5
level5
Posts: 16869
Joined: Thu Oct 21, 2004 11:41 pm
Location: Highland, CA, USA
Contact:

Postby xander » Thu Jun 29, 2006 7:39 pm

Phydaux wrote:
trickfred wrote:
Montyphy wrote:Surely that information was only used as a check that the download was being started by the machine that was signed up for beta testing.


Nope. A good portion of Darwinia beta testers can't run their beta versions anymore, as they've upgraded hardware since then, or so I've been told by a few beta testers.
This is exactly true. I can't run any of the original betas or RC's. It's a shame... I like some of the older versions.

You miss the tanks, don't you?

xander

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests