Group 6 Dedicated MOD Servers

General discussion about Defcon

Moderator: Defcon moderators

Merkage
level1
level1
Posts: 27
Joined: Sat Sep 06, 2008 5:37 am

Re: [MOD] Group 6 | Cold War Polar

Postby Merkage » Wed Oct 22, 2014 1:54 am

So can we organise a time to play on this server? Would love to get a game going...
User avatar
Siсiliаn Ноundd
level5
level5
Posts: 1440
Joined: Thu Oct 11, 2012 1:32 am

Re: [MOD] Group 6 | Cold War Polar

Postby Siсiliаn Ноundd » Wed Oct 22, 2014 1:58 am

there is a group on Steam called DEFCON generals. There are 39 players that are active that communicate with each other via chat on Steam to get games played. I would suggest you join that group on Steam if you would like to get more games played than normal.
Last edited by Siсiliаn Ноundd on Thu Oct 23, 2014 7:11 pm, edited 1 time in total.
Merkage
level1
level1
Posts: 27
Joined: Sat Sep 06, 2008 5:37 am

Re: [MOD] Group 6 | Cold War Polar

Postby Merkage » Wed Oct 22, 2014 9:29 am

Looks to be invite only...

Can someone invite me? ID is brixton_babalou
User avatar
Rad Poison
level2
level2
Posts: 97
Joined: Wed Nov 27, 2013 9:56 am

Re: [MOD] Group 6 | Cold War Polar

Postby Rad Poison » Wed Oct 22, 2014 12:00 pm

Merkage wrote:Looks to be invite only...

Can someone invite me? ID is brixton_babalou


I couldn't find you on steam, could you provide your displayed name?
Merkage
level1
level1
Posts: 27
Joined: Sat Sep 06, 2008 5:37 am

Re: [MOD] Group 6 | Cold War Polar

Postby Merkage » Wed Oct 22, 2014 11:04 pm

Rad Poison wrote:
Merkage wrote:Looks to be invite only...

Can someone invite me? ID is brixton_babalou


I couldn't find you on steam, could you provide your displayed name?


Brixton
User avatar
Siсiliаn Ноundd
level5
level5
Posts: 1440
Joined: Thu Oct 11, 2012 1:32 am

Re: [MOD] Group 6 | Cold War Polar

Postby Siсiliаn Ноundd » Fri Oct 24, 2014 12:50 am

The Polar Ice Mod is not Dedcon compatible. From my understanding its a 3 territory map only. Dedcon is a 6 player territory map. There for when you start the game Dedcon is thinking there are 3 other territory to place you when there is not.

Senator and I tried working on this problem with different commands restricting the only 3 territory such as,

Code: Select all

Territory4 SA
Territory5 AF
Territory6 AS


But even after those commands it still misplaced people in territory that didn't exist causing players not being able to place units. So the end result this Mod server has been shut down. But I assure everyone there is definitely a follow up Mod server coming soon.(:
Last edited by Siсiliаn Ноundd on Fri Oct 24, 2014 5:22 am, edited 1 time in total.
User avatar
trickser
level5
level5
Posts: 1823
Joined: Thu Mar 06, 2008 2:15 pm
Location: The Senate ; GMT+1
Contact:

Re: [MOD] Group 6 | Coming Soon

Postby trickser » Fri Oct 24, 2014 1:21 am

Crap, that did not work? :(
Maybe you also have to add:

Code: Select all

Territory1 Random
Territory2 Random
Territory3 Random

If it doesn't work then I have no idea what these TerritorySelection options are there for anyways or how to make a less then 6 player map work with dedcon.
User avatar
Siсiliаn Ноundd
level5
level5
Posts: 1440
Joined: Thu Oct 11, 2012 1:32 am

Re: [MOD] Group 6 | Coming Soon

Postby Siсiliаn Ноundd » Fri Oct 24, 2014 2:15 am

Tried the random, dido... :? But already in the works for more Mod servers.
Merkage
level1
level1
Posts: 27
Joined: Sat Sep 06, 2008 5:37 am

Re: [MOD] Group 6 | Coming Soon

Postby Merkage » Fri Oct 24, 2014 10:42 am

Sicilian Hound wrote:Tried the random, dido... :? But already in the works for more Mod servers.


Polar mod also has a 6 player map - believe this is it http://www.ambrosiasw.com/assets/module ... ?addon=625
User avatar
trickser
level5
level5
Posts: 1823
Joined: Thu Mar 06, 2008 2:15 pm
Location: The Senate ; GMT+1
Contact:

Re: [MOD] Group 6 | Coming Soon

Postby trickser » Fri Oct 24, 2014 5:33 pm

Sicilian Hound wrote:Tried the random, dido... :? But already in the works for more Mod servers.

I tried those settings like 40 times; 1 player, 2 players, with mod, without mod, with Territory1 Random and without. Only thing I not tried was what happens if I select a territory (to many combinations and possible outcomes).
And it worked every single time!!!

Kinda makes me angry how you throw it away for the next best thing without sorting the problem first. Even more as the yingyang mod would need exactly the same kind of config.

It probably was just something silly like a spelling error or so which prevented it from working.
User avatar
Siсiliаn Ноundd
level5
level5
Posts: 1440
Joined: Thu Oct 11, 2012 1:32 am

Re: [MOD] Group 6 | Coming Soon

Postby Siсiliаn Ноundd » Fri Oct 24, 2014 5:54 pm

trickser wrote:Kinda makes me angry how you throw it away for the next best thing without sorting the problem first. Even more as the yingyang mod would need exactly the same kind of config.


We are just at the trial stages of Dedicated Mod servers. This really has never been attempted by Group 6 or anyone of that matter, so this is new grounds we need to discover. All Mod servers will be locked until they are proven to be in working condition. This thread is simply here for help on my part for now.

Further more, Lord Haw Haw & I where testing last night as well & found the same discovery as you. Only problem I see is if a Noob comes doesn't realize he is suppose to pick territory and he gets misplaced way off the map. Ruining the hole game.
Last edited by Siсiliаn Ноundd on Fri Oct 24, 2014 6:08 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Rad Poison
level2
level2
Posts: 97
Joined: Wed Nov 27, 2013 9:56 am

Re: Group 6 Dedicated MOD Servers

Postby Rad Poison » Fri Oct 24, 2014 6:02 pm

If you have a look at the images in ~coldwar\polar\earth folder, you can see that there are 6 territories. But only 3 of them have a landmass: NA, RU and Asia.
I am not into dedcon-configs but i believe that something like this:
<code>
Territory1 NA
Territory2 RU
Territory3 AS
</code>
could fix it.

Defcon probably expects 6 territories (images) to be there and I guess that the Ying-Yang mod also only uses 2 of 6 available territories, leaving the other ones empty/black 'for compatibility'.
User avatar
trickser
level5
level5
Posts: 1823
Joined: Thu Mar 06, 2008 2:15 pm
Location: The Senate ; GMT+1
Contact:

Re: [MOD] Group 6 | Coming Soon

Postby trickser » Fri Oct 24, 2014 7:11 pm

[quote=Sicilian Hound]Further more, Lord Haw Haw & I where testing last night as well & found the same discovery as you. Only problem I see is if a Noob comes doesn't realize he is suppose to pick territory and he gets misplaced way off the map. Ruining the hole game.
[/quote]

You must have misunderstood me.

I said my 1st proposal works as expected, no need to manually select it. The reason it did not work for you must be something else in the config.

Rad Poisons proposal woks too, only drawback would be the predictability of what territory you get.

Oh, I see now. If Asia is in the mod, then Asia should not be excluded.
So I correct my proposal to:

Code: Select all

Territory4 SA
Territory5 AF
Territory6 EU
Last edited by trickser on Fri Oct 24, 2014 7:48 pm, edited 2 times in total.
User avatar
Siсiliаn Ноundd
level5
level5
Posts: 1440
Joined: Thu Oct 11, 2012 1:32 am

Re: [MOD] Group 6 | Coming Soon

Postby Siсiliаn Ноundd » Fri Oct 24, 2014 7:31 pm

trickser wrote:something else in the config.


It can't be. We have all other commands in other configs connected to all our server configs. Think of it as a web, all interconnected to eachother. Look at what is on the Cold War Polar Config:

Code: Select all

#Include authkey
#Include ConfigVersion-1.43-beta1
#Include central_config
#Include conf_admin
# put your configuration below this line
ServerKey NONEYABUSNES
ServerName GROUP 6 | Cold War Polar

#NET
ServerPort NONEYABUSNES

#GAME OPTIONS
ServerMods Cold War Polar;1.0;
Territory4 SA
Territory5 AF
Territory6 EU

OR

Code: Select all

#Include authkey
#Include ConfigVersion-1.43-beta1
#Include central_config
#Include conf_admin
# put your configuration below this line
ServerKey NONYABUSNES

ServerName GROUP 6 | 1v1 | Ying Yang

#NET
ServerPort NONYABUSNES

#GAME OPTIONS
ServerMods YingYang1v1;1;
MinTeams 2
MaxTeams 2
RandomTerritories 0
Say You MUST pick your own Territory.


In fact all of our configs are pretty bare but for game options unique to that server. So I firmly believe its just Dedcon saying no this doesn't make sense so I am not going to work. lol
User avatar
trickser
level5
level5
Posts: 1823
Joined: Thu Mar 06, 2008 2:15 pm
Location: The Senate ; GMT+1
Contact:

Re: Group 6 Dedicated MOD Servers

Postby trickser » Fri Oct 24, 2014 7:50 pm

Omg, you drive me crazy today!

myself wrote:The reason it did not work for you must be something else in the config.

It works in principle, so there MUST be an error in execution.

myself wrote:Oh, I see now. If Asia is in the mod, then Asia should not be excluded.
So I correct my proposal to:

Code: Select all

Territory4 SA
Territory5 AF
Territory6 EU

There it is! Please dont make me mark the difference of this and my original code snippet.

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests