New mode: N00b Mode

General discussion about Defcon

Moderator: Defcon moderators

User avatar
Radiant Caligula
level5
level5
Posts: 1048
Joined: Thu Nov 02, 2006 3:47 am
Location: Somewhere sodomized

New mode: N00b Mode

Postby Radiant Caligula » Wed Jun 20, 2007 9:05 pm

ok let's get real here. Who doesn't remember when you were a n00b? A delightfully fresh little twat who thought placing subs in mixed fleets was a great idea and push your silos right next to enemy border "for that extra good protection"?

Why don't we go back to basic? Let everyone behave like kids with new toys and battle it out with as n00bie setups as possible?



suggestion for mode:

all settings as you please, but you're only allowed to make mixed fleets with at least 2 subs in each. All in groups of 6. All silos must be placed on or as close to enemy border as possible. No grouping of silos; meaning you have to place silos at every border you have. If you're NA or SA you have to place at least 2 silos at the border and the rest at your coastlines. 1 silo MUST be placed over a major city, either the 3rd, 2nd or the biggest city...

Fleet nukes are PROHIBITED.


At the end of the game we can vote for "The Biggest n00B". The player who manages to portray excellence noobiery will get kudos.


Image

CMON, LET'S GET n000BIE! :D :D :D
Last edited by Radiant Caligula on Thu Jun 21, 2007 1:30 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Xocrates
level5
level5
Posts: 5262
Joined: Wed Dec 13, 2006 11:34 pm

Postby Xocrates » Wed Jun 20, 2007 9:13 pm

So I assume that be beam attack would also be forbidden, no? :wink:

And airbases near the borders too.

Boy, that would be so weird to play. But I'm in for a go.. :D
User avatar
Radiant Caligula
level5
level5
Posts: 1048
Joined: Thu Nov 02, 2006 3:47 am
Location: Somewhere sodomized

Postby Radiant Caligula » Wed Jun 20, 2007 9:16 pm

Xocrates wrote:So I assume that be beam attack would also be forbidden, no? :wink:

Boy, that would be so weird to play. But I'm in for a go.. :D


ok, I can make a rule that you have to place all your airports at the extreme N/E/S/W borders of your continent. That pretty much makes a beam attack impossible to get in the air, except from carriers... :P


LET'S GO NOOBS!
-First you wanna kill me. Now you wanna kiss me?? BLOW!
User avatar
Feud
level5
level5
Posts: 5149
Joined: Sun Oct 08, 2006 8:40 pm
Location: Blackacre, VA

Postby Feud » Wed Jun 20, 2007 9:25 pm

Also, subs must be as close to shore as the formation they are in allows (touching shore if at all possible), and they may only surface withen three sub lengths from an airfield.
Last edited by Feud on Wed Jun 20, 2007 9:52 pm, edited 1 time in total.
User avatar
caranthir.pkk
level3
level3
Posts: 265
Joined: Sun Jan 14, 2007 2:03 pm
Location: France
Contact:

Postby caranthir.pkk » Wed Jun 20, 2007 9:45 pm

Feud wrote:Also, subs must be as close to shore as the formation they are in allows (touching shore if at all possible).


Don't diss my tactics :(
User avatar
Feud
level5
level5
Posts: 5149
Joined: Sun Oct 08, 2006 8:40 pm
Location: Blackacre, VA

Postby Feud » Wed Jun 20, 2007 9:50 pm

caranthir.pkk wrote:
Feud wrote:Also, subs must be as close to shore as the formation they are in allows (touching shore if at all possible).


Don't diss my tactics :(


Sorry, I'll fix it. I was thinking of all the times I (back in the day) and others who I have seen have surfacrd thier subs right next to the coast, about ten feet from an airfield or silo.
User avatar
creator
level3
level3
Posts: 294
Joined: Wed Dec 20, 2006 10:57 pm
Location: Cornwall, England

Postby creator » Wed Jun 20, 2007 9:52 pm

NO...subs have to surface within radar range but as far fromt he coast as possible?
User avatar
caranthir.pkk
level3
level3
Posts: 265
Joined: Sun Jan 14, 2007 2:03 pm
Location: France
Contact:

Postby caranthir.pkk » Wed Jun 20, 2007 9:52 pm

Feud wrote:
caranthir.pkk wrote:
Feud wrote:Also, subs must be as close to shore as the formation they are in allows (touching shore if at all possible).


Don't diss my tactics :(


Sorry, I'll fix it. I was thinking of all the times I (back in the day) and others who I have seen have surfacrd thier subs right next to the coast, about ten feet from an airfield or silo.


That's why you locate the airfields first :( That's also why I've switched my tactic to lulling my opponent into switching to speed 4, and then launching from there. Even sixty seconds that you can gain can be decisive, especially if someone tries a fake launch etc :p
User avatar
Feud
level5
level5
Posts: 5149
Joined: Sun Oct 08, 2006 8:40 pm
Location: Blackacre, VA

Postby Feud » Wed Jun 20, 2007 9:58 pm

caranthir.pkk wrote:
That's why you locate the airfields first


That's a key part of the matter that the n00bs do not do.
User avatar
Peace and Love
level2
level2
Posts: 213
Joined: Sat Jun 09, 2007 4:28 am
Location: la la land
Contact:

Postby Peace and Love » Thu Jun 21, 2007 1:06 am

I got a suggestion!!

All fleets must move in unison and must move while stacked ontop each other so that one crashed fighter can kill three battleships.
(will not ruin the fun because naval nuking is prohibited :D )
kentuckyfried
level2
level2
Posts: 162
Joined: Thu Sep 28, 2006 9:25 pm
Location: Canada

Postby kentuckyfried » Thu Jun 21, 2007 1:20 am

My God, playing this mode I'd find that I would be a natural :(
torig
level5
level5
Posts: 1251
Joined: Wed Dec 27, 2006 9:19 pm

Postby torig » Thu Jun 21, 2007 2:55 am

Noob mode is quite similar to how the CPU plays ;)
User avatar
Peace and Love
level2
level2
Posts: 213
Joined: Sat Jun 09, 2007 4:28 am
Location: la la land
Contact:

Postby Peace and Love » Thu Jun 21, 2007 3:07 am

torig wrote:Noob mode is quite similar to how the CPU plays ;)


Haha we can make it a regulation that all silo nukes must be fired at 1:30:00 !!!!
torig
level5
level5
Posts: 1251
Joined: Wed Dec 27, 2006 9:19 pm

Postby torig » Thu Jun 21, 2007 3:30 am

Peace and Love wrote:
torig wrote:Noob mode is quite similar to how the CPU plays ;)


Haha we can make it a regulation that all silo nukes must be fired at 1:30:00 !!!!


Hahha, but THAT is the difference.
Any and every single defcon noob goes: "Defcon 1! I can launch from those silos now!!" :lol:
User avatar
Cooper42
level4
level4
Posts: 810
Joined: Tue Mar 13, 2007 3:04 pm

Postby Cooper42 » Thu Jun 21, 2007 12:24 pm

Easy way of implementing this:
Every player takes shifts to drop during Defcon 5 for a few moments then re-synch - allowing the CPU to place fleets and installations...
Whoever you vote for, the government wins.

Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest