Updated Defcon

Discuss your new mods and themes here

Moderator: Defcon moderators

david@djlprinting.com
level1
level1
Posts: 14
Joined: Sun Aug 29, 2010 3:52 pm

Updated Defcon

Postby david@djlprinting.com » Mon Jan 07, 2013 5:59 pm

Is there an updated version of Defcon out there I see all these posts and your pics all look so new and clean than the game i have downloaded so was wondering if there was an update done.

I am also looking to see if there is a way to play both sides of the game rather than against the computer.

Thanks
User avatar
kudayta
Introversion Staff
Introversion Staff
Posts: 945
Joined: Mon Aug 09, 2010 7:25 pm

Postby kudayta » Tue Jan 08, 2013 4:20 am

The latest version is 1.62. Hop on some servers, and play against some humans. Don't play with yourself, you'll go blind.
david@djlprinting.com
level1
level1
Posts: 14
Joined: Sun Aug 29, 2010 3:52 pm

Postby david@djlprinting.com » Tue Jan 08, 2013 1:13 pm

HOw do I get that version?
User avatar
Laika
level5
level5
Posts: 1463
Joined: Tue Feb 07, 2012 7:16 pm
Location: Moscow

Postby Laika » Tue Jan 08, 2013 1:20 pm

You get it automatically if you are on Steam, or you can download latest version / patch on IV software site if you are not. 'Updates' you are talking about are probably mods; look for them in the modlist. Also, you may want to change some options in game (shaded / no water, for example).
david@djlprinting.com
level1
level1
Posts: 14
Joined: Sun Aug 29, 2010 3:52 pm

Postby david@djlprinting.com » Tue Jan 08, 2013 7:15 pm

OK Thanks... Any way to change the program to allow me to play both sides?
david@djlprinting.com
level1
level1
Posts: 14
Joined: Sun Aug 29, 2010 3:52 pm

Postby david@djlprinting.com » Tue Jan 08, 2013 7:16 pm

Also How do you get on stream?
User avatar
Laika
level5
level5
Posts: 1463
Joined: Tue Feb 07, 2012 7:16 pm
Location: Moscow

Postby Laika » Tue Jan 08, 2013 7:19 pm

1. No, unless you wish to pay for source code and edit it.
2. http://lmgtfy.com/?q=defcon+steam
david@djlprinting.com
level1
level1
Posts: 14
Joined: Sun Aug 29, 2010 3:52 pm

Postby david@djlprinting.com » Tue Jan 08, 2013 7:40 pm

oHH OK... Too Bad I really wanted to try and be a single player Ohh well.. Thanks for the info
User avatar
trickser
level5
level5
Posts: 1823
Joined: Thu Mar 06, 2008 2:15 pm
Location: The Senate ; GMT+1
Contact:

Postby trickser » Tue Jan 08, 2013 7:46 pm

david@djlprinting.com wrote:OK Thanks... Any way to change the program to allow me to play both sides?

Actually you can. Start a new game, select GameMode Custom, then Advanced Options, then TeamSwitching enabled.
Start the game, hiting the "1" - "6" keys will now allow you to control different teams.

Newest game version can be downloaded here: http://www.introversion.co.uk/defcon/do ... index.html
But it doesnt actually change the look of the game. You can download some visual mods, or play with the build in style editor, to be found under the tools menu. Under Options->Graphics are even more options to change the visuals.

Also there is Minicom, a feature enriched and bug fixed version made by some IV fans, its somewhat difficult to find a multiplayer game with it, but if you just gonna play single player, it wont bother you, I guess. http://minicom.simamo.de/
Last edited by trickser on Tue Jan 08, 2013 7:57 pm, edited 1 time in total.
david@djlprinting.com
level1
level1
Posts: 14
Joined: Sun Aug 29, 2010 3:52 pm

Postby david@djlprinting.com » Tue Jan 08, 2013 7:56 pm

Cool Thanks for the info... I am hitting the 1 and 6 when I hit 1 it takes my units off but does not seem to get me control of the AI player... Can I add another player to do it or can you do it with the AI Player I see the the Computers troops and such but does not give me control of them
Last edited by david@djlprinting.com on Tue Jan 08, 2013 8:03 pm, edited 1 time in total.
User avatar
trickser
level5
level5
Posts: 1823
Joined: Thu Mar 06, 2008 2:15 pm
Location: The Senate ; GMT+1
Contact:

Postby trickser » Tue Jan 08, 2013 8:03 pm

david@djlprinting.com wrote:Cool Thanks for the info... I am hitting the 1 and 6 when I hit 1 it takes my units off but does not seem to get me control of the AI player... Can I add another player to do it or can you do it with the AI Player

1 till 6, lets you control players 1 till 6, the computer will always control the players you are not currently in charge of. Works pretty strait forward for me.
Of course you will have to start a game with CPU players, otherwise there wont be anything to control.
david@djlprinting.com
level1
level1
Posts: 14
Joined: Sun Aug 29, 2010 3:52 pm

Postby david@djlprinting.com » Tue Jan 08, 2013 8:06 pm

Ohh ok so they all have to be AI players Let me try that thanks
david@djlprinting.com
level1
level1
Posts: 14
Joined: Sun Aug 29, 2010 3:52 pm

Postby david@djlprinting.com » Tue Jan 08, 2013 8:10 pm

OK be Patient with me... I put in 2 AI players.. WHen I hit 2 it lets me control them but when I hit 3 it does not let me control that player... Any IDea what i am doing wrong?
User avatar
Laika
level5
level5
Posts: 1463
Joined: Tue Feb 07, 2012 7:16 pm
Location: Moscow

Postby Laika » Tue Jan 08, 2013 8:16 pm

Oh, I didn't know about team switching. Shame on me.
User avatar
trickser
level5
level5
Posts: 1823
Joined: Thu Mar 06, 2008 2:15 pm
Location: The Senate ; GMT+1
Contact:

Postby trickser » Tue Jan 08, 2013 8:17 pm

You started a game with you as player 1 and added 2 AI players right? Then hitting 3 should let you control player 3. I just tired it myself and noticed, you can control the CPU players, but they will also keep controlling themself, what you get is a mix of your commands and a CPU player.
You could however start 2 Defcons, open a game in one of them, activate TeamSwitching, join with the 2nd defcon, start the game. Control both sides without interference off CPU Player actions.

Return to “Mod Projects”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest