Homegrown Dedicated Server: DedCon 1.6.0_svn1038

Discuss your new mods and themes here

Moderator: Defcon moderators

Klef
level0
Posts: 4
Joined: Wed Jun 09, 2010 2:02 pm
Location: 127.0.0.1
Contact:

Postby Klef » Mon May 02, 2011 10:16 pm

Good afternoon.
Is it possible to use the dedcon on a local network, without access to
metaserver?
User avatar
bert_the_turtle
level5
level5
Posts: 4797
Joined: Fri Oct 13, 2006 6:11 pm
Location: Cologne
Contact:

Postby bert_the_turtle » Mon May 02, 2011 10:35 pm

I'm afraid not really. Without contact to the metaserver, the server itself will run (with DEMO mode restrictions, IIRC), but it's not possible to authenticate the clients, so they may be treated as demos as well. Or not work at all. Umm. I suppose I should check how the clients behave and how regular hosting would work in such a situation and duplicate that.
Klef
level0
Posts: 4
Joined: Wed Jun 09, 2010 2:02 pm
Location: 127.0.0.1
Contact:

Postby Klef » Mon May 02, 2011 10:46 pm

Yes, the server tries to get a response from metaserver, after a timeout goes into a demo mode. This request is not critical, all the same original game allows you to play, as in any way is not the first day of play at work during the lunch break:)
Just wondering what use dedcon, this arrangement in one place, and keeps statistics.
User avatar
xander
level5
level5
Posts: 16859
Joined: Thu Oct 21, 2004 11:41 pm
Location: Riverside, CA, USA
Contact:

Postby xander » Mon May 02, 2011 11:45 pm

bert_the_turtle wrote:I'm afraid not really. Without contact to the metaserver, the server itself will run (with DEMO mode restrictions, IIRC), but it's not possible to authenticate the clients, so they may be treated as demos as well. Or not work at all. Umm. I suppose I should check how the clients behave and how regular hosting would work in such a situation and duplicate that.

Bert: I am honestly curious about this. Several years ago, I recall that Defcon had an "Unknown" authentication status for when it could not connect to the metaserver. This status was equivalent to "Authenticated," only without metaserver access. In that status, shouldn't LAN games work the same? Or have there been changes to how authentication is handled in the last several years?

xander
User avatar
bert_the_turtle
level5
level5
Posts: 4797
Joined: Fri Oct 13, 2006 6:11 pm
Location: Cologne
Contact:

Postby bert_the_turtle » Mon May 02, 2011 11:46 pm

Yeah, I remember now why I made that decision. The regular game client has two checks on the authentication key: one local, one with the metaserver. Dedcon can't have the local check, it's secret; that only leaves the metaserver check. Without the metaserver, the server won't be able to verify its own key. It can still tell if two clients are using the same key, though, and the clients do their local check; even if the server key is invalid, it's still guaranteed that there is one valid key per player. So I suppose that by now (whoever wanted to pirate this game has found his way or given up), that extra bit of zeal can be dropped.
User avatar
Ace Rimmer
level5
level5
Posts: 10803
Joined: Thu Dec 07, 2006 9:46 pm
Location: The Multiverse

Postby Ace Rimmer » Fri Jun 24, 2011 6:43 pm

Quick question that Google/forum search didn't answer; is there a way to change the AdvertiseOnInternet to 1 (from 0) for watching recordings in such a way that it stays '1'? Right now, every time I watch a recording on my desktop, I have to manually try to change it.
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast...
User avatar
bert_the_turtle
level5
level5
Posts: 4797
Joined: Fri Oct 13, 2006 6:11 pm
Location: Cologne
Contact:

Postby bert_the_turtle » Fri Jun 24, 2011 11:23 pm

Well, yeah, but it's a bit complicated. You can use the "-c" command line option that lets you execute commands. So instead of

Code: Select all

dedcon -l <recording>

you execute

Code: Select all

dedcon -l <recording> -c "AdvertiseOnInternet 1"

Typing that out doesn't help, of course. On Unix, you'd write a small wrapper script for that. But since you're on Windows and starting recordings with a doubleclick, presumably, you need to dig into regedit, search for "dedcon.exe -l", and append the -c stuff there. Sorry, I forgot which registry key it is. HKEY_CLASSES_ROOT\dedcon.Recording\\shell\open\command if I read the installer script correctly.
User avatar
Ace Rimmer
level5
level5
Posts: 10803
Joined: Thu Dec 07, 2006 9:46 pm
Location: The Multiverse

Postby Ace Rimmer » Sat Jun 25, 2011 4:13 pm

Thanks! I'll have to try that.

Also, it may be that 1.6 causes Dedcon recordings to display 'Connection Problems' when the game is over. I was on 1.43 and didn't have this problem when others did, then recently updated to 1.6 and started having this issue. Now you can't read any chat after the game. Could just be coincidence though.
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast...
User avatar
rus|Mike
level5
level5
Posts: 2750
Joined: Thu Jun 28, 2007 5:52 pm
Location: Russia, St. Petersburg

Postby rus|Mike » Sat Jun 25, 2011 5:27 pm

In addition to the problem Ace described, I have a problem with connecting to dedicated servers. Usually I only succeed at 3rd try:
1) It seems like I connect successfully but right when I see myself inside the server, I get "You have left the game" message;
2) At second attempt, it just doesn't connect, "Attempts: ..." increases on and on;
3) 3rd attempt to connect is usually successful.

It's pretty disturbing, especially on passworded servers, where I have to enter password 3 times :(
User avatar
Ace Rimmer
level5
level5
Posts: 10803
Joined: Thu Dec 07, 2006 9:46 pm
Location: The Multiverse

Postby Ace Rimmer » Mon Jun 27, 2011 8:24 pm

Could it be the version numbers? 1.43 Dedcon vs 1.6 Defcon. ?
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast...
User avatar
bert_the_turtle
level5
level5
Posts: 4797
Joined: Fri Oct 13, 2006 6:11 pm
Location: Cologne
Contact:

Postby bert_the_turtle » Mon Jun 27, 2011 10:18 pm

That's a possibility. You can test it, the version number the servers report is configurable.

(Terribly busy myself right now, sorry that I can't give it and other issues the attention they deserve. And using this as a reminder to self: territories are sometimes logged wrong.)
User avatar
Ace Rimmer
level5
level5
Posts: 10803
Joined: Thu Dec 07, 2006 9:46 pm
Location: The Multiverse

Postby Ace Rimmer » Fri Jul 15, 2011 10:53 pm

Buggy game, might be dedcon config, but don't recall seeing this before:

http://sfcon.demoszenen.de/dcrec/2011-0 ... _17.17.zip

I think this is the order:

(MOR) vs FF

1. (MOR) has it set to 'ready'
2. Sever kicks FF for not being 'ready' (refusing to ready)
3a. Game immediately starts
3b. Mrmot joins
4. Only (MOR) has territory and can place units
5. Victory timer didn't start at 20% (I think it started at 0%)
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast...
alf666
level0
Posts: 1
Joined: Wed Sep 22, 2010 7:20 pm

Postby alf666 » Mon Aug 29, 2011 2:44 am

[EDIT]
Well, apparently, I derp'd. Big time. :oops:

Apparently, you need to run Dedcon as Admin in Windows 7, and I assume the same for Windows Vista.
Okay, nothing to see here, move along.
[/EDIT]

Hey, I am having issues setting up a Steam version of Defcon as admin on a Dedcon server.

I have tried setting the "key ID" to "OWNER" (minus quotes), but the server keeps renaming me from "alf666" to "fake alf666", no matter what I try.
I suspect this is because I am using the Steam Defcon key as the Dedcon server key, and then trying to join the game while using the same key.
Also, would running the Dedcon server on the same machine as the Defcon client be an issue? Oh, and I'm using Windows 7 Professional 64-bit.

Here is my authkey.txt file, and my ConfigFile1.txt file:

authkey.txt:

Code: Select all

# put your authkey into the following line, then remove the #.
#ServerKey <put your key here>
# Alternatively, just give the location of the file the authkey is stored in:
ServerKeyFile C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\defcon\authkey
#<put your key file location here>



ConfigFile1.txt:

Code: Select all

Include authkey
Include ConfigVersion-1.43-beta1
# put your configuration below this line

ServerName <secret>

AdvertiseOnInternet 1
AdvertiseOnLAN 1

GameMode 6

MaxTeams 6

TerritoriesPerTeam 1

CitiesPerTerritory 25

PopulationPerTerritory 100

CityPopulations 0

RandomTerritories 0

PermitDefection 1

RadarSharing 2

GameSpeed 0

SlowestSpeed 1

ScoreMode 0

VictoryTrigger 20

VictoryTimer 45

MaxGameRealTime 0

VariableUnitCounts 0

WorldScale 100

SpectatorChatChannel 1

TeamSwitching 0

ServerPassword <secret>

AdvertisePlayers 3

MinTeams 2

ServerVersion 1.42 dedicated

MinVersion 1.42

NavalBlacklist 17 19 35 37

DropCourtesy 1

LoginAttempts 5

Admin alf666~OWNER~0~<secret>

Record test.dcrec
User avatar
bert_the_turtle
level5
level5
Posts: 4797
Joined: Fri Oct 13, 2006 6:11 pm
Location: Cologne
Contact:

Postby bert_the_turtle » Thu Jan 12, 2012 10:21 pm

I managed to get rus|Mike's problem accidentally reproduced locally when setting breakpoints in the debugger. Must be related to lag and the client sending multiple login packets. Hopefully, I'll be able to investigate.

Meanwhile, new beta build, 1.6.0_svn1034. Changes since 1.6.0:

Code: Select all

- resetting all readiness states on territory selection, prevents fake starts
- territory change messages after game start are ignored
- new setting: ConnectionTimeout determines how long it takes for clients
  to be considered dropped
- Resyncs now work more reliably
- Dedcon: fixing automatic score recording if one of them is 0
- potentially harmful commands without TeamID
  from out of sync clients are rejected
- Dedcon: score messages from isolated clients no longer end the game


The territory change thing was a really funny one. I had cities in SA once, but NA's territory to place my units in. The score ignoring fixes the fake game end that was reported here, the command ignoring fixes the incompetent hacks reported lately. The purpose of ConnectionTimeout is that you can set it to something comfortably high while playing back a recording with a bug so the debug client you connect can hit breakpoints and you have time to step through and investigate. The rest are regular bugfixes.
User avatar
bert_the_turtle
level5
level5
Posts: 4797
Joined: Fri Oct 13, 2006 6:11 pm
Location: Cologne
Contact:

Postby bert_the_turtle » Tue Feb 21, 2012 4:34 am

We seem to have a nasty fellow going around. Players: report strange events to the server owners. Server owners: send all the logs of those events to me. Also, please update to the version from one post up. Yeah, I know it's not marked as stable, but 1.6.0 has the issue that important information is not included in the recordings.
I'll make a quick build that combats the cheap login spam, should be ready within 24 hours.

Return to “Mod Projects”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest