auth server unreachable

Get community help for technical problems

Moderators: bert_the_turtle, jelco

User avatar
MadMorgan
level1
level1
Posts: 12
Joined: Tue Dec 23, 2008 5:31 am

auth server unreachable

Postby MadMorgan » Thu Apr 23, 2009 12:36 am

When I open Multiwinia the "authentication status" reads "Unknown". When I attempt to select "multiplayer game - join game" the server list displays a throbbing "Requesting server list . . ." message perpetually. A packet dump reveals attempted UDP connections to 67.159.43.240:5009 failing with a Destination Port Unreachable error. I have not changed my auth key sinceI got it in September. The server list which runs off of multiwinia-ladder.net shows servers running, but I've only spotted Demo compatible maps in play.

I need my fix :shock:
User avatar
sfericz
level5
level5
Posts: 1336
Joined: Thu Mar 27, 2008 7:25 am
Location: USA
Contact:

Postby sfericz » Thu Apr 23, 2009 12:38 am

The metaserver is down, it is for Defcon as well.
User avatar
MadMorgan
level1
level1
Posts: 12
Joined: Tue Dec 23, 2008 5:31 am

Postby MadMorgan » Thu Apr 23, 2009 8:26 pm

meta server is back up. all is well again. please resume your regularly scheduled programming.
Gorgo Primus
level0
Posts: 3
Joined: Fri Aug 07, 2009 7:54 am

Postby Gorgo Primus » Fri Aug 07, 2009 7:56 am

Is it back down again?
User avatar
bert_the_turtle
level5
level5
Posts: 4797
Joined: Fri Oct 13, 2006 6:11 pm
Location: Cologne
Contact:

Postby bert_the_turtle » Fri Aug 07, 2009 9:12 am

Nope, fine here.
Gorgo Primus
level0
Posts: 3
Joined: Fri Aug 07, 2009 7:54 am

Postby Gorgo Primus » Fri Aug 07, 2009 3:44 pm

Well for the first day I had it it worked fine, and then after that
"authentication status" reads "Unknown". When I attempt to select "multiplayer game - join game" the server list displays a throbbing "Requesting server list . . ." message perpetually.


What can I do?
User avatar
bert_the_turtle
level5
level5
Posts: 4797
Joined: Fri Oct 13, 2006 6:11 pm
Location: Cologne
Contact:

Postby bert_the_turtle » Fri Aug 07, 2009 4:01 pm

Check your firewall settings. And by that I mean "Uninstall anything with the name Norton on it".
Gorgo Primus
level0
Posts: 3
Joined: Fri Aug 07, 2009 7:54 am

Postby Gorgo Primus » Fri Aug 07, 2009 10:05 pm

Well I can't uninstall Norton, and it is listed as an exception in my firewall. Defcon works fine.
User avatar
elexis
level5
level5
Posts: 1466
Joined: Fri Aug 24, 2007 6:11 am
Location: Australia
Contact:

Postby elexis » Sat Aug 08, 2009 12:35 am

There are really only two ways to uninstall Norton one you have activated it. Either use another operating system to wipe it from the hard disk or reinstall windows. This is (a small) part of the reason why so many people hate Norton
User avatar
jelco
level5
level5
Posts: 6018
Joined: Sat Feb 18, 2006 7:45 am
Location: Cygnus X-1
Contact:

Postby jelco » Sat Aug 08, 2009 1:08 am

Safe Mode allows for wiping Norton as well. Alternatively use an app such as Autoruns to stop Norton from running when you log on, reboot, and then wipe it. However seeing as Defcon does work and the metaservers for Defcon and Multiwinia run on the same machine, it's safe to assume Norton is not the problem.

You'll want to try switching the Port Forwarding option in MW's Network Settings and see what it does. Also note that Multiwinia uses different ports than Defcon so if you have a router you'll need to set the additional forwarding rules.

Jelco
"The ships hung in the sky much the same way that bricks don't."
- Douglas Adams

Return to “Windows Troubleshooting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest